(videografic) Evoluția, în comparație, a numărului de cinematografe și teatre din Moldova

collage

Piesele de teatru și filmele ne culturalizează și ne ajută să ne implicăm mai ușor în mediul social. Polemicile înviorate la o ceașcă de cafea pe urma vizionării unei opere sunt adesea productive în vederea stabilirii relațiilor între semeni. Teatrele și cinematografele joacă un rol important în dezvoltarea noastră, cu toate acestea numărul celor din urmă este într-o continuă scădere.

Cu apariția imaginii animate, se credea că epoca teatrelor a trecut, iar pe viitor oamenii vor sta cu ochii pe ecranele enorme din cinematografe, statistic însă, lucrurile nu prea stau astfel, cel puțin la noi în țară. Jurnaliștii de la Europa Liberă au realizat un videografic în care observăm cum pe parcursul anilor numărul locațiilor unde putem urmări proiecțile de film, sunt într-o continuă scădere, pe când teatrele se bucură de stabilitate, ba chiar numărul lor a crescut.

Dacă în anul 1995 pe tot teritoriul Republicii Moldova puteam identifica 671 de cinematografe și 14 teatre, actualmente cifrele oscilează în favoare instituțiilor pe scenele cărora se joacă spectacole. Potrivit Biroului Naționl de Statistică, în 2016 s-a redus drastic numărul cinematografelor. Avem acum 12 locații unde putem viziona proiecții și 17 unde se joacă teatru.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente