(video) Un tânăr a lansat primul vlog ortodox din Moldova. Va explica ce ritualuri bisericești se fac „pentru că așa trebuie”

Безымянный

Ion Andronache este student în anul doi la Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova și a lansat recent primul vlog ortodox din Moldova, care se numește Ortodoxia – „pentru că așa trebuie”. În acest videoblog, tânărul își propune să abordeze diferite teme, dar și să critice anumite practici și obiceiuri la care va veni cu soluții noi.

Potrivit autorului, acest vlog este adresat tuturor creștinilor activi, studenților la teologie, dar și creștinilor care cred în Dumnezeu, dar care s-au dezămăgit în clericii bisericii ortodoxe. De asemenea, videoblogul este adresat tuturor slujitorilor bisericii și episcopilor care au menirea să învețe cuvântul adevărului.


Tânărul a precizat că nu va vorbi din numele bisericii, ci din numele propriu, ca membru activ al bisericii ortodoxe din Moldova.

De menționat că Ion Andronache, pe 21 mai, atunci când a avut loc marșul „Fără frică”, a ales să participe la marș alături de comunitatea LGBT, considerând că persoanele LGBT merită un dialog deschis cu preoții și nu trebuie discriminați.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente