(video) Unde-s tinerii. Un altfel de vis american trăit de Olivia Sanduleac: E greu să fii lângă familia ta, departe de o altă familie

olivia

Încurajată de experiența surorii sale dar și de numeroasele exemple ale elevilor din Ungheni care s-au întors acasă entuziasmați în urma programului FLEX, Olivia Sanduleac a decis că această oportunitate merită trăită. Astfel, pentru un an de zile, tânăra a fost elevă de schimb la un liceu american, locuind în această perioadă cu o familie gazdă. S-a întors acasă mai matură, spune ea, și a hotărât să aducă, cel puțin în localitatea sa, schimbările pe care le-a văzut acolo.

În timpul petrecut în SUA, Olivia a fost un adevărat ambasador al Republicii Moldova și a avut grijă să-și informeze colegii și prietenii din State despre țara noastră, trezind în ei curiozitatea de turiști. La doar o lună de la întoarcerea sa în Moldova, Olivia a fost vizitată de tatăl său gazdă, care era intrigat de Moldova din povestirile Oliviei.

Mai mult decât atât, Olivia ne-a povestit că FLEX-ul i-a adus nu doar oportunitatea de a fi elevă în SUA, dar și o a doua familie cu care a stabilit o legătură puternică: „E un lucru pe care puțini îl înțeleg. Cât e de greu să fii lângă familia ta, dar totuși, departe de familia ta”.

Un an plin de atâtea experiențe nu are cum să nu lase un impact vizibil, iar dacă anterior, Olivia o vedea pe sora ei venind din State cu o atitudine schimbată față de viață, acum ea a fost cea care a trăit această schimbare.

US_flag_48_stars.svg

Acest articol este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din articol aparțin autorului și nu reflectă neapărat cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente