(foto) Autoritățile au aplicat un marcaj curbat pe bulevardul Ștefan cel Mare

8
Foto: Piațaauto.md

Surpriză stranie pentru șoferii din Chișinău care au avut de traversat bulevardul Ştefan cel Mare în sectorul Pieţii Marii Adunări Naţionale şi mai departe spre str. Vlaicu Pârcălab, în direcţia Primăriei, scrie PiațaAuto.md.

Pe unul din sensurile de mers din PMAN a apărut un marcaj rutier, ce delimitează aparent 3 benzi de circulaţie, una din benzi fiind separată cu linie continuă şi muşcă din teritoriul ce era anterior liber de traficul rutier. Asemenea benzi există în unele oraşe pe străzile foarte late, fiind destinate, de obicei, exclusiv transportului public.

Adevărata problemă a marcajul din Chişinău vine abia la intersecţie cu strada Puşkin, unde acest marcaj ondulează cu toate cele 3 benzi spre stânga chiar pe parcursul interescţiei, generând crearea unei a 4-a benzi, probabil cu intenţia ca banda a 4-a să adăpostească traficul ce face la treapta dinspre Puşkin.

Apariţia a 4 benzi de circulaţie într-un sens pe bd. Ştefan cel Mare înseamnă că maşinile circulă aproape de bordura de pe contrasens deja, lăsând lor de doar două benzi, şi acelea foarte înguste, traficului din sens invers, într-o zonă cunoscută pentru aglomeraţia sa permanentă, la care se mai adaugă şi staţia de transport public.

Prin urmare, dacă ideea acestui marcaj va fi continuată tot înainte pe bd. Ştefan cel Mare, există toate şansele ca traficul din sens invers să devină absurd de infernal în orele de circulaţie normală.

De menționat că, marcajul este aplicat pe stratul intermediar de asfalt, nu pe cel final.

Piațaauto.md
Photo Credit: Piațaauto.md
2
Photo Credit: Piațaauto.md
3
Photo Credit: Piațaauto.md
4
Photo Credit: Piațaauto.md
5
Photo Credit: Piațaauto.md
6
Photo Credit: Piațaauto.md
9
Photo Credit: Piațaauto.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente