(video) Unde-s tinerii: Anatol Gogu „Facultatea mi-a dat multe, dar eu am ales domeniul în care pot fi cel mai bun”

1

Pe Anatol Gogu l-am cunoscut la Gala Concursului National de Business Planuri pentru Tineri ediția 2016, organizat de Asociația Națională a Tinerilor Manageri (ANTiM). A participat vreo cinci ani la acest concurs, de fiecare dată cu o altă idee și cu un alt plan de afaceri. Anul acesta a fost premiat. Și da, exemplul lui este despre îndrăzneală, curaj, inițiativă și despre cât de important este să crezi în visul tău.

A absolvit Facultatea de design industrial de la Universitatea Tehnică din Moldova. Acum este un tânăr antreprenor. El a reușit să pune bazele unei afaceri bazate pe extinderea domeniului de producere și comercializarea furajelor în localitatea natală, la Căușeni, datorită unui grant la care a aplicat anterior.

Astăzi muncește în propria întreprindere alături de doi frați de-ai săi mai mici dintre cei cinci, Viorel și Cornel, ceilalți fiind plecați peste hotare. Consideră că nu vârsta unui antreprenor îi oferă credibilitate în fața clientului, ci produsul său: „Produsul tău este cel care vorbește despre tine. Dacă faci ceva calitativ, vei avea succes”.

Este un tânăr care se pronunță împotriva plecărilor peste hotare și crede că prin efort și îndrăzneală se poate crea ceva și acasă. „Nu putem fi toți afaceriști”, spune Anatol, „dar ne putem găsi un domeniu în care să fim cei mai buni, aici, în țară”.

Dacă-l întrebi pe Anatol ce face în timpul liber, îți va povesti multe. Face sport, a alergat trei maratoane, iar diminețile citește Eminescu. Neobișnuit, nu-i așa? Regretă un singur lucru. Că nu are suficient timp să se dedice acestor ocupații cum o făcea mai înainte. O zi din viața lui este una plină de muncă, de acțiune, de griji și de soluții pentru acestea. De dimineață, ca un om de afaceri, verifică e-mail-ul, se mai uită și pe Facebook, așa cum face toată lumea, însă doar jumătate de oră, mai mult nu are timp. Orice ar fi, ziua bună începe dimineața devreme.

Când erau mai mici, aveau acasă niște utilaje asemănătoare, pentru că tatăl lor a făcut și el produse furajere. Utilajele lor sunt oricum mult mai performante și ca orice tânăr care se confruntă cu o necunoscută, încearcă să afle răspunsul pe YouTube.

În întreprinderea lui produce alimentație pentru animale precum: furaje pentru vaci, oi, câini, pești și nu numai. Pe parcursul activității a învățat să fie deschis oricărei provocări. Timp de câteva luni de când a pus pe roate afacerea a reușit să-și scoată banii pe care i-a investit și să aibă și profit. Dacă vreți să vedeți ce face cu banii și cum reușește să se descurce, vizionați reportajul de mai jos.

***

US_flag_48_stars.svg

Acest articol este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din articol aparțin autorului și nu reflectă neapărat cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente