(foto) Construcția benzinăriei din preajma Circului a fost reluată

1
Foto: Facebook/ Ilan Cașu

Construcția stației de alimentare PECO de lângă circ a fost reluată. Acest lucru îl demonstrează mai multe fotografii din regiune, precum și declarația consilierului municipal, Ilan Cașu.

„Cu acordul și susținerea autorităților, dar împotriva voinței majorității chișinăuienilor, Bemolul a reînceput construcția scandaloasei benzinării de lângă circ”, a menționat consilierul, publicându-și mesajul pe o rețea de socializare. De asemenea, acesta a mai adăugat că în acte benzinăria respectivă este una „temporară, din materiale ușor demontabile”.

 

1

Anterior, consilierii municipali i-au reproșat directorului companiei „Bemol” construcția benzinăriei de lângă circ și i-au cerut în cadrul ședinței municipale din 25 februarie să prezinte documentele care ar anula moratoriul la proiectarea și construcția benzinăriilor noi în Chișinău, votat de ei, la ședința CMC pe data de 18 februarie 2016.

Cu toate acestea, în noaptea de 25 spre 26 martie, în zona verde din preajma Circului a fost instalat un gard cu imagini reprezentative pentru Republica Moldova. Motivul acțiunii ar fi fost camuflarea construcției de către compania „Bemol” a benzinăriei lângă Circ.

 

4

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, menționa anterior că în anii 90 edificarea stațiilor peco era un trend. „Fiecare voia să aibă o tarabă la piață, apoi – un microbuz, iar acum e la modă construcția de benzinării.” Mai mult, Chirtoacă a specificat faptul că, din 2007, de când a devenit primar, nu a emis nicio autorizație pentru construcția benzinăriilor.

 

3

2

Photo Credit: Facebook/ Ilan Cașu
Photo Credit: Facebook/ Ilan Cașu
Photo Credit: Facebook/ Ilan Cașu
Photo Credit: Facebook/ Ilan Cașu
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente