(foto) În preajma Circului a apărut un gard cu fotografii ce ar camufla o benzinărie

12439093_1701145156832923_3225895001930808826_n-768×576

În noaptea de 25 spre 26 martie, în zona verde din preajma Circului a fost instalat un gard cu imagini reprezentative Republicii Moldova. Motivul acțiunii ar fi camuflarea construcției benzinăriei de lângă Circ.

Recent, în zona verde din preajma Circului a început construirea unei stații peco ca urmare a refuzului edilului Dorin Chirtoacă de a semna dispoziția de anulare a autorizației de construcție, potrivit consilierului municipal Ilian Cașu, scrie orașulmeu.md.

Consilierul municipal Ilian Cașu s-a revoltat pe pagina sa de facebook cu privire la apariția peste noapte a gardului cu fotografii: „Cinismul companiei Bemol nu cunoaște limite: hoțește, noaptea trecută, a fost instalat un gard cu imagini sacre pentru RM, doar pentru a camufla fărădelegile cu benzinăria de lângă circ. În goana maniacală după profit, Bemolul a tăiat arbori, a distrus trotuarul și construiește benzinăria pe o conductă de gaz. Regretabil pentru noi, cetățenii, că regimul tâlhăresc eliberează celor cu bani autorizație, chiar și pentru plimbări turistice în spațiul cosmic”. 

După ce a monitorizat mai multe săptămâni situația respectivă, consilierul a anunțat că benzinăria va fi totuși construită: „Nu pot face nimic. Du-te în judecată!”- ne-a răspuns Dorin Chirtoacă mie și colegului meu la insistența noastră să semneze dispoziția de anulare a autorizației de construcție a unei benzinării Bemol în zona din preajma circului, în pofida faptului că aceasta se clădește pe o conductă de gaz și se distruge încă o zonă verde din centrul Chișinăului”.

Anterior, edilul Capitalei menționa că edificarea stațiilor peco este un trend: „În anii ’90, fiecare voia să aibă o tarabă la piață, apoi –  un microbuz, iar acum e la modă construcția de benzinării”. Mai mult, Chirtoacă a specificat faptul că, din 2007 – de când a devenit primar, nu a emis nicio autorizație pentru construcția benzinăriilor.

 

PC: orasulmeu.md
PC: orasulmeu.md
PC: orasulmeu.md
PC: orasulmeu.md
PC: orasulmeu.md
PC: orasulmeu.md
PC: orasulmeu.md
PC: orasulmeu.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente