Cele mai interesante evenimente organizate la ARC în luna februarie

american1
Foto: ARC

Dacă ești în căutare de evenimente educative, creative și care sunt aproape de cultura americană, atunci ține minte adresa Alexei Mateevici 75. Anume la Centrul American de Resurse, de luni până vineri o să găsești oameni frumoși și evenimente interesante.

9 februarie, DIY Club 

„Do-It-Yourself” este un concept bine cunoscut în toată lumea. Sunt activități în care încerci să creezi ceva singur/ă. De exemplu, marți noi vom crea cu ață și ace. Deoacere seturile sunt limitate, recomandăm să te înscrii la [email protected].

10 și 17 februarie Debate Club

În fiecare miercuri, la Centrul American de Resurse se organizează o sesiune de dezbateri, după modelul Karl Popper, în limba engleză. Temele de obicei se anunță pe pagina de Facebook.

 

ARC
ARC

11 februarie, Game On! 

La ARC poți găsi o varietate de jocuri de societate, de la Cards Against Humanity până la tradiționalele Twister și Monopoly. De aceea, Game On! este o oportunitate perfectă să petreci timpul cu prietenii sau să cunoști altă lume nouă.

18 februarie, Movie Screening „Whiplash”

Filmul prezintă drama unui student aflat la începutul unei anevoioase experienţe: transformarea în toboşarul principal al celei mai bune orchestre de jazz din Statele Unite ale Americii. Protagonist este Andrew Neiman, interpretat de Miles Teller şi un toboşar de jazz care, la 19 ani, visează să devină star. Filmul a câștigat trei premii Oscar.

23 februarie, Conversation Club 

Marți te așteptăm la un alt eveniment care o să-ți dea posibilitatea să vorbești limba engleză și să afli lucruri noi despre cele mai actuale teme din lume întreagă. Tema este anunțată de obicei în săptămâna creării evenimentului.

 

ARC
ARC

24 februarie, ARC Debate Tournament

În această zi se va da startul unui campionat de dezbateri, în care opt echipe se vor lupta cu argumente, pentru a demonstra că dețin cele mai bune idei. Miercuri se va da prima luptă între Erasmus și MDGA (Make Debates Great Again), iar tema discutată va fi „Super Bowl is pure business” („Super Bowl este un adevărat business”).

25 februarie, Meet an American

Această serie de evenimente are scopul de a face cunoștință publicului larg cu membrii comunității ambasadei S.U.A. și, de asemenea, oferă șansa să cunoști nativi americani și să afli despre aspecte interesante ale vieții din ambasadă.

 

ARC
ARC

ARC face parte din rețeaua mondială de locuri publice și accesibile #americanspaces care ajută consulatele și ambasadele americane din toată lumea să construiască și consolideze relații cu comunitățile țării gazdă. Misiunea Centrului este de a oferi informații despre Statele Unite. El este administrat de secția cultură și presă a ambasadei americane din Moldova.

În Moldova există un Centru de Resurse și patru Colțisoare Americane: Bălți, Ungheni, Tiraspol și Ceadâr-Lunga.

Toate evenimentele sunt gratuite.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente