Exclusiv. Iată cine ce regăsește în componența nominală a Guvernului tehnocrat Sturza

collage_gov2
Foto: Photo Credit: colaj #diez

Astăzi, 2 ianuarie, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, Ion Sturza, urmează să prezinte Parlamentului componența nominală a Cabinetului de miniștri și programul de guvernare sub formă de scrisoare. Echipa #diez vă prezintă mai jos jumătate din lista candidaților care vor cere pe 4 ianuarie votul de încredere a Legislativului.

1. Prim ministru – Ion Sturza
2. Viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene – Victor Chirila
3. Ministrul Afacerilor Interne – Alexandru Stoianoglu
4. Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor – Oleg Tofilat
5. Viceprim-ministru, ministru al Economiei – Marin Ciobanu
6. Ministrul Educației – Loretta Handrabura
7. Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor – Alexandru Machedon
8. Ministrul Tineretului și Sportului – Dumitru Alaiba
9. Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei – Dona Scola
10. Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare – Alexandr Slusari
11. Ministrul Justiției – Stanislav Pavlovschi

Citește aici lista integrală! Iată cine se regăsește în componența nominală a Guvernului Sturza.

La ora actuală, nu cunoaștem cine sunt candidații pentru funcțiile de viceprim-ministru pentru reintegrare, ministrul Finanțelor, ministrul Apărării, ministrul Mediului, ministrul Culturii, ministrul Sănătății, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor în Guvernul Sturza.

Citește „Programul de activitate al Guvernului nominal. Sturza își propune să obțină statutul de țară-candidat pentru aderarea la UE până în 2018

De menționat că, publicului larg programul de guvernare și lista Guvernului propus vor fi prezentate în cadrul unui eveniment organizat de societatea civilă, care va avea loc duminică, 3 ianuarie. Tot atunci, va avea loc semnarea de către membrii propuși ai Guvernului a unei declarații de integritate pe proprie răspundere, care a fost elaborată de către experți din sectorul asociativ. Membrii propuși ai Guvernului vor trebui să declare pe propria răspundere că nu sunt și nici nu au fost implicați în comiterea de infracțiuni, evaziune fiscală, acte conexe corupției sau fapte de comportament corupțional, că nu au fost condamnați și nu există dosare trimise în judecată pe numele lor, nu sunt implicați în obținerea unor avantaje (ne)patrimoniale nejustificate și nici în cazuri de conflict de interese.

De asemenea, prin semnarea declarației, candidatul propus la funcția de ministru confirmă că nu a încălcat legislația electorală și nu a obținut voturi prin fraudă, nu este implicat în comportamente de încălcare a moralei publice în procesul de exercitare a unor funcții publice, nu colaborează cu serviciile secrete. Evenimentul are loc la Palatul Republicii cu începere de la ora 12.00.

Luni, 4 ianuarie, premierul desemnat, Ion Sturza, va prezenta programul de guvernare și componența Cabinetului de Miniștri în plenul Parlamentului, care se va întruni într-o ședință specială cu această ocazie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente