Liceenii au învățat cum să-și dezvolte ideile de afaceri la sesiunea de traininguri Diamond Challenge

12108999_539886719494551_2758377229950734896_n
Foto: PC: Diamond Challenge Moldova

100 de elevi din 20 de localități din Moldova, care visează să-ți înființeze propria afacere, au beneficiat de instruiri în cadrul proiectului Diamond Challenge Moldova.

În acest weekend, la Academia de Studii Economice din Moldova, primele 25 de echipe înscrise în competiția Diamond Challenge au participat la o serie de sesiuni despre: metodologia Lean Canvas, aspecte legale ale unei afaceri, tehnici de promovare, public speaking și antreprenoriat social.

De asemenea, în cadrul unei ore de networking, participanții au avut ocazia de a cunoaște șase tineri antreprenori locali, printre care: Geta Rașciuc – Fondator Choo Choo Baby Carriers și al proiectului de parenting conștient, Valeria Celan – fondator Flower Power, Liza Mămăligă – fondator Dulce Plai, Nicolai Donică – Director Victoria Credit și Maria Mogîldea și Ludmila Zgurean de la Modern Reflections – câștigătoarele marelui premiu la categoria Impact Social, din finala de la Delaware, SUA (2015), care au împărtășit cu participanții experiența și entuziasmul lor.

 

PC: Diamond Challenge Moldova
PC: Diamond Challenge Moldova

„A fost un weekend cu adevărat interesant. Am aflat informații utile despre factorii de bază în dezvoltarea unei afaceri de la profesioniștii din domeniu, aș spune eu, oameni realizați. Sunt sigur că multe dintre lucrurile aflate astăzi le voi folosi pe viitor”, a spus Vlad Schiba, unul din participanții trainingului.

Diamond Challenge, care se află deja la a treia ediție în R. Moldova, este o competiție internațională de antreprenoriat, destinată liceenilor claselor a 9-a – a 12-a cu spirit competitiv, care au o idee de afacere și își doresc implementarea acesteia. Acest proiect își propune să întrunească mai multe echipe de pe teritoriul întregii țări, care vor avea ocazia să cunoască o abordare inovativă a domeniului de business, să consulte mentori avizaţi în diverse domenii și să dezvolte singuri o idee de afacere. Diamond Challenge Moldova pune în joc un premiu de 500 de dolari pentru cea mai bună idee de afacere și o călătorie în Statele Unite la finala internațională de la Delaware.

 

PC: Diamond Challenge Moldova
PC: Diamond Challenge Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente