(foto) Atmosfera anilor ’50 reînviată la Chișinău la Noaptea filmelor sub stele

IMG_6806
Foto: Noaptea filmelor sub stele. PC: #diez

Festivalul „Noaptea filmelor sub stele” a început în seara zilei de joi, 13 august, la Chișinău, la cea de-a doua ediție, cu proiecția unei pelicule americane retro, numită „Funny Face”.

Succesul pe care l-a avut festivalul anul trecut a servit drept îndemn de a continua cu ediția curentă. Evenimentul este inițiat de Asociația de Binefacere și Promovare a Culturii Civice.

 

Potrivit organizatoarelor Iulia Veromiov și Veronica Pascaru, festivalul promovează cinematograful anilor trecuți. „Ne așteptăm la un public mai mare și la un timp mai bun, deoarece anul trecut s-a amânat o săptămână de film din cauza frigurilor. Sperăm ca acest festival să devină o tradiție an de an.” Tinerele, de asemenea, își doresc să organizeze și alte proiecte pe viitor.

#diez a discutat și cu oaspeții evenimentului care au venit să privească relaxați un film la iarbă verde.

 

Elena este una dintre tinerele care au vizitat festivalul. „Am decis să vin la Noaptea filmelor sub stele, deoarece este un prilej de a vedea filmele vechi, cu un subiect pătrunzător din care avem ce învăța. Acestea vor fi proiectate în limba engleză cu subtitrare și iată că acest lucru ne permite să ne îmbunătățim cunoștințele. De asemenea, este o plăcere să ieșim seara după serviciu la aer curat pentru a privi un film. Organizarea unui eveniment de acest fel în Chișinău este o idee bună. Filmele vechi au un mesaj mai profund decât cele contemporane, care, în marea lor majoritate, sunt despre sfârșitul lumii și invențiile tehnologice.”

 

Daniela și Liubovi au fost motivate să nu rateze seara, deoarece este vară, sunt tinere și este primul eveniment de acest fel la care participă. „Filmele vechi sunt bune, își păstrează farmecul. Ele vor rămâne mereu la modă, iar noi le vom privi mereu cu drag. Tinerii care nu vin la festival pierd o seară frumoasă în aer liber. Decât să privești un film la cinema, prețul este mult mai convenabil, e sub cerul deschis, poți veni cu mai mulți prieteni și totul este verde în jur. Considerăm că este o idee foarte bună. În loc de a sta în casă, e mai bine de ieșit pentru a vedea un film bun, vechi, în care să observi cum era atitudinea oamenilor unul față de altul, căci și sentimentele înainte în filme se arătau altfel. Era mai multă romantică, iar acum se arată prea multe și filmele sunt comerciale.”

 

O altă vizitatoare, Veronica, care a venit alături de Andrian, a afirmat că evenimentul atrage tinerii: „Este o ocazie de a petrece timpul într-un mod neobișnuit, de a comunica cu prietenii nu pe rețelele de socializare, ci la aer curat. Este sub stele, e frumos și romanic. Putem învăța astfel și limba engleză. Îmi este interesant să descopăr filmele retro, să le compar cu cele contemporane.”

Evenimentul începe la ora 20:00 conform programului. Acestea sunt proiectate în limba engleză cu subtitrare în limba română. Prețul unui bilet este de 20 de lei. Biletele pot fi cumpărate la intrare. Descoperă într-un articol pe #diez care sunt filmele pe care poți să le privești în luna august. Următorul film va fi rulat astăzi, 14 august, „Sabrina” (1954), în regia lui Billy Wilder, cu durata de 113 minute.

Iată câteva poze de la începerea festivalului „Noaptea filmelor sub stele”:

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente