(foto) Restaurantul cu specific moldovenesc din Boston va fi inaugurat la sfârșitul verii

11403332_325165574274246_7584246888126764901_n
Foto: Restaurantul Moldova din orășelul Newton

Un cuplu de tineri din Republica Moldova vor deschide un restaurant cu specific moldovenesc în apropierea orașului american Boston, statul Massachusetts, mai exact într-un orășel mic, dar foarte plăcut – Newton. Orășelul este situat la 11 km de metropolă, în proxima vecinătate de faimosul Cambridge și numără o populație de peste 85 de mii de locuitori. Restaurantul va avea și un nume foarte succint – Moldova și urmează să fie inaugurat până la sfârșitul verii.

Conaționalii noștri, Sandra (26 ani) și Artur Andronic (27 ani) sunt un cuplu de tineri școliți în afara țării. Ambii au făcut studii de business cu specialitate în Marketing, el în Boston, iar soția în Budapesta. În Chișinău au lucrat ambii în industria vinului. Potrivit lui Artur, acesta a căpătat experiență și în industria HORECA, de unde și a preluat mai multe cunoștințe în domeniul restaurantelor. „În SUA am venit acum cinci ani în urmă, când am hotărât să-mi urmez aici studiile de masterat. Soția m-a urmat aici după ce ne-am căsătorit”, ne-a declarat tânărul.

 

Artur și Sandra la prezentarea vinurilor moldovenești în New York.
Artur și Sandra la prezentarea vinurilor moldovenești în New York

După finisarea studiilor, Artur ne povestește că a hotărât să rămână în SUA și să-și deschidă propria afacere. Moldova de pe tărâmul american va răsări pe locul restaurantului cu bucătărie italiană „Maria di Napoli”. „După ce am cumpărat restaurantul cu specific italian, am decis să aduc o părticică din țara mea pe meleagurile americane și să-l transform în unul cu specific moldovenesc”.

Din luna aprilie, de când a început lucrul pentru deschiderea restaurantului, cuplul a lucrat împreună cot la cot la toate capitolele. Sandra este cea care are grijă mai mult de marketing și relații cu publicul, iar Artur este cel care răspunde mai mult de momentele tehnice și administrative.

 

Sandra (26 ani) și Artur Andronic (27 ani)
Sandra (26 ani) și Artur Andronic (27 ani)

Cei care vor păși pragul „Moldovei” vor putea gusta din deliciile culinare precum neînlocuita zeamă de casă, mămăliguță, fripturică, plăcinte sau sarmale, iar la desert, oaspeții restaurantului vor putea opta pentru delicioasa tartă „Guguță”. „Pentru a servi publicul cu mâncare autentică moldovenească, este absolut necesar ca bucătarul să fie moldovean. Astfel, vom fi siguri că transmitem oaspeților restaurantului gustul bucatelor moldovenești. Designul meniului este încă în elaborare, precum și conținutul meniului”.

 

Meniul provizoriu al restaurantului „Moldova”
Meniul provizoriu al restaurantului „Moldova”
Pregătirile pentru meniu sunt în plină desfășurare
Pregătirile pentru meniu sunt în plină desfășurare

Întrebați dacă vor avea angajați moldoveni sau americani, tinerii ne-au răspuns că, la general, nu au restricții la acest capitol. „Prioritate vom da angajaților cu experiență, mai ales cu experiență în segmentul culinăriei europene sau est-europene. Chelnerii însă vor trebui să vorbească atât româna, cât și engleza”.

Potrivit proprietarilor restaurantului, interiorul localului va fi amenajat în stil tradițional-modern, dar fără covoare sau ulcioare din lut. Mai multe detalii vom obține nemijlocit la deschiderea restaurantului. Identitatea vizuală a localului a fost creată pe baza brandului național al sectorului turistic – Pomul Vieții care reprezintă un simbol complex al culturii naționale.

 

Restaurantul Moldova din orășelul Newport
Restaurantul Moldova din orășelul Newton

Restaurantul dat este singurul local autentic moldovenesc din regiune și va servi drept un loc în care se vor aduna conaționalii noștri stabiliți pe coasta de nord-est a Americii. Totuși, Artur și Sandra nu se limitează doar la publicul moldovean, ci planifică, foarte pozitiv, să cucerească și clientela americană pe care să-i surprindă cu tradițiile noastre.

Reamintim că, alte două restaurante cu specific moldovenesc de pe coasta de est se găsesc în inima orașului Philadelphia și în cartierului Brooklyn din New York.

Adresa: 344 Watertown Street, Newton, Massachusetts, [email protected]
Tel: 617-916-5245

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente