(foto) Descoperă capitala Coreei de Sud alături de tânăra moldoveancă Inga Olari

coreea
Foto: Seul - orașul dimineților liniștite cu Inga Olari PC: Blog Infidel

Diana Mocanu, pe blogul său de călătorii, a început să colecteze povestioarele ale mai multor tineri din Moldova care călătoresc în jurul lumii și care vor să împărtășească din experiența lor.

Astăzi vă prezentăm istoria Ingăi Olari, care este de 4 ani studentă în Seul, capitala Coreei de Sud.

Inga Olari în Coreea de Sud

 

Inga Olari PC: Blog Infidel

„Mă numesc Inga Olari. Sunt studentă la doctorat la universitatea Chung-Ang care este situată în orașul Seul, Coreea de Sud. Până recent, Coreea a fost un loc unitar, condus de dinastii vechi de secole. Totuși, ocupația japoneză de 35 de ani, începând cu 1910, divizarea peninsulei după cel de-Al Doilea Război Mondial și Războiul coreean ce a urmat au destrămat imaginea unitară a țării. Vremurile dificile au făcut totuși ca poporul coreean să fie adaptabil, să aibă succes economic și, în același timp, să-și păstreze tradițiile și cultura unică.

Coreea este plină de fortărețe, temple și palate, multe dintre ele sunt locuri de Patrimoniu Mondial UNESCO. În plus, peninsula pe care o împarte cu Republica Populară Democrată Coreea (numele oficial al Coreei de Nord) este una dintre cele mai muntoase regiuni din lume, având totuși și plaje costale. Capitala Seul șerpuiește pe lângă râul Han, punctată de zgârie-nori futuristici într-una dintre cele mai aglomerate zone din lume. Orașul are o utilitate crescândă, ca un punct de oprire în Asia sau ca un centru cultural al trioului Coreea-China-Japonia.

Cele mai importante locuri de importanță istorică și arhitecturală care merită să fie vizitate de turiști sunt:


Palatul Gyeongbokgung

 

PC: Blog Infidel

Principalul palat al dinastiei Joseon (ultima dinastie regală din Coreea) este situat în inima orașului Seul, dar și în inimile tuturor celor care măcar o dată l-au vizitat. Construit în 1395, Palatul Gyeongbokgung este, de asemenea, cunoscut sub numele de „Palatul de Nord”, pentru că locația sa este la nord, în comparație cu palatele vecine Changdeokgung (Palatul de Est) și Gyeongheegung (Palatul de Vest). Palatul Gyeongbokgung este, fără îndoială, cel mai frumos și rămâne cel mai mare dintre toate cele cinci palate.


Palatul Changdeokgung

 

PC: Sungjin Kim/Blog Infidel

Palatul Changdeokgung este cel mai frumos dintre toate palatele. Pe deasupra are o grădină secretă numită „Secret Garden” (후원/huwon). Palatul Changdeokgung a fost construit pentru prințul moștenitor în anul 1405. Cu toate acestea, palatul respectiv a suferit pagube și incendii în decursul mai multor războaie.


Palatul Changgyeonggung

 

PC: Travellerelf/Blog Infidel

Palatul Changgyeonggung este unul dintre palatele situate în partea de est a Palatului Gyeongbokgung. Acest palat a servit în mod special ca palat rezidențial pentru regine și concubinele regilor. În perioada domniei coloniale, a fost transformat într-o grădină botanică și zoologică pentru a diminua statutul regal al palatului. Ulterior, palatul a fost mutat în 1983 și restaurat la fosta glorie. Astfel, cel mai interesant loc din palatul Changgyeonggung este Marea Casă de Sticlă sau, altfel spus, Daeonsil care a fost construită de o companie franceză.


Palatul Deoksugung

 

PC: Blog Infidel

Palatul Deoksugung este situat la colțul celei mai aglomerate intersecții din centrul orașului Seul. Palatul Deoksugung este faimos pentru eleganța drumului de piatră-perete. De asemenea, este singurul palat care se află alături de multe alte clădiri construite în stil occidental, la care se adaugă unicitatea peisajului din jur.


Turnul Seul

 

PC: Kr.blog/Blog Infidel

Turnul Seul sau „Turnul Namsan” a fost deschis publicului pe 15 octombrie 1980 și a devenit o atracție turistică majoră. Turnul Seul se află deasupra muntelui Namsan și oferă vederi panoramice ale orașului Seul, precum și a locurilor din împrejurimi. Panorama orașului văzută din acest turn este atât de uimitoare, încât mulți consideră turnul Seul ca fiind cel mai bun din Asia.


Cheonggyecheon

 

PC: Blog Infidel

Cheonggyecheon este un flux modern, cu o lungime de 11 km, care trece prin centrul orașului Seul. Creat ca parte a unui proiect de renovare urbană, Cheonggyecheon este o restaurare a fluxului care a existat în timpul dinastiei Joseon (1392-1910). Cu toate acestea, fluxul a fost acoperit de o autostradă ridicată după războiul din Coreea (1950-1953), ca proiect de dezvoltare a economiei țării de după război. Ulterior, în 2003 autostrada ridicată a fost distrusă pentru a restabili fluxul la forma sa inițială. Astfel, fluxul pornește de la Cheonggye Plaza, care este un loc popular de arte culturale, și trece sub 22 de poduri, iar apoi se scurge în râul Han. Cheonggyecheon oferă multe atracții turistice de-a lungul lungimii sale.


Regiunea Gangnam

 

PC: Blog Infidel

Regiunea Gangnam este foarte mare. De fapt, aceasta nu este doar o stradă într-o singură direcție. Anume de la intersecția stației puteți merge în toate cele patru direcții și încă veți mai avea unde merge pe jos în Regiunea Gangnam. În plus, fiecare stradă principală are străzi paralele și alei, uneori mai multe pe ambele părți, ceea ce formează o rețea foarte mare de străzi mari și alei mici. Apoi, există o zonă mai mare din Regiunea Gangnam, care constituie aproximativ 20% din suprafața orașului Seul. Numele în sine înseamnă partea de sud a râului Hangang, referindu-se la locația acestuia, adică care se află la sud de râul Han. Această zonă este un simbol al orașului modern, cu imobiliare scumpe, clădiri înalte cu putere comercială considerabilă. Despre această regiune cântă interpretul coreean PSY în piesa „Gangnam Style”. Aici sunt foarte multe cluburi de noapte, restaurante și coffee shop-uri foarte elegante.


Restaurantul Top-Cloud

 

PC: Blog Infidel

Restaurantul Top-Cloud este situat la etajul 33 al Turnului Jeongno. Acest restaurant cu pereți de sticlă oferă o vedere frumoasă de noapte al orașului Seul, precum și mâncăruri gustoase. Restaurantul Top Cloud este un bar-restaurant în stil francez, condus de proprietarii hotelului Shilla. Turnul Jongno în sine este considerat un punct de reper al orașului Seul, datorită designului inovator, și al ferestrelor curbe. Din Restaurantul Top Cloud pot fi văzute clădirile celebre din orașul Seul, printre care este Palatul Gyeongbokgung, Casa Albastră și Turnul Seul.


Insadong

 

PC: Blog Infidel

Insadong este un cartier din districtul Jongno-gu, situat în orașul Seul. Strada principală se numește Insadong-gil, care este conectată la o mulțime de alei care duc mai adânc în districtul sus menționat. La moment, a fost și rămâne cea mai mare piață pentru antichități și opere de artă din Coreea de Sud. Insadong-gil este bine cunoscută drept o stradă tradițională atât pentru localnici, cât și pentru străini și reprezintă cultura din trecut și prezent. Aceasta conține un amestec de atmosferă istorică și modernă și este o zonă unică a orașului Seul, care reprezintă cu adevărat istoria culturală a națiunii coreene.

Majoritatea clădirilor tradiționale au aparținut inițial comercianților și birocraților. În acest district există locuințe mai mari, construite pentru oficialii guvernamentali pensionari în perioada dinastiei Joseon. Cele mai multe dintre aceste clădiri vechi sunt acum folosite ca restaurante sau magazine. Cele mai semnificative clădiri sunt cele istorice situate în zona de sud a conacului Unhyeongung. Jogyesa este unul dintre cele mai importante temple budiste coreene, precum și una dintre cele mai vechi biserici prezbiteriene din Coreea. Insadong este, de asemenea, un loc de vizitat pentru demnitarii străini, cum ar fi Regina Elisabeta a II-a și prinții Spaniei și Olandei.

Acest district conține 40 la sută din magazine de antichități ale națiunii și galerii de artă, precum și 90 la sută din magazinele tradiționale de dulciuri coreene. Deosebit de remarcat este Tongmungwan, cea mai veche librărie din Seul, Galeria de Artă Kyung-in, cea mai veche casă de ceai. Există demonstrații de caligrafie și spectacole de „pansori” în fiecare zi.


Times Square

 

PC: Blog Infidel

Times Square este un mega shopping mall care a fost deschis în septembrie 2009. Acest shopping mall are un hotel, teatru de cinema și nenumărate magazine. Ca unul dintre cele mai noi malluri din Seul, Times Square dispune de un interior urbanizat și combinat cu o mulțime de spații naturale, cum ar fi fântâni și grădini decorative. Principal Atrium este simbolul Times Square, fiind un spațiu liber cu acoperiș de sticlă, care se întinde în sus de-a lungul celor cinci etaje. În cadrul mallului Times Square există multe spații culturale. Acest mall nu are doar magazine, ci și un hol spațios și multe scene mici și rotunde. Etajele superioare oferă magazine bine distanțate, un cinematograf, o librărie, un centru de joc, cafenele, restaurante și puburi.

Există o mulțime de spații deschise în aer liber, cum ar fi parcul ecologic, fântâni, o grădină superbă pe acoperiș și multe altele. De asemenea, mallul Times Square mai are și alte spații culturale. Acoperișul său este confecționat din sticlă, permițând clienților să se bucure de lumina naturală pe parcursul cumpărăturilor. După cum am spus anterior, la ultimul etaj puteți găsi un parc ecologic. Așadar, 17% din totalul mallului este reprezentat de spațiu verde. Mallul Times Square este un centru urban de întreținere a stilului de viață, unde vă puteți bucura de diferitele magazine, cafenele și spații de relaxare.


COEX Mall

 

PC: macblue.net

COEX Mall este un centru commercial în care există 16 ecrane, un acvariu relaxant, sală de jocuri, cameră disco etc. Mallul COEX oferă o gamă variată de distracții pentru toate vârstele. Venind la mallul COEX puteți intra într-o lume unde cina nu cunoaște limite, pentru că cele două zone cu mâncare internațională vă oferă orice tip de masă: de la baruri cu gustări, până la restaurante gourmet, ce pot servi până la 1 000 de clienți în același timp. Deasemenea, mallul are și diferite magazine cu haine, saloane de coafură, baruri și cafenele. Tot aici veți găsi și o vastă bibliotecă cu cărți scrise în diferite limbi.


Myeongdong

 

PC: Blog Infidel

Myeongdong – district situat în apropierea muntelui Namsan. Myeongdong este unul dintre cele mai aglomerate cartiere comerciale din orașul Seul. Aici puteți găsi o mulțime de magazine de marcă, alături de magazine particulare. Myeongdong este, de asemenea, renumit pentru abundența sa în alimente delicioase de stradă.


Paris Croissant

 

PC: Blog Infidel

Paris Croissant este prima brutărie din orașul Seul care a fost deschisă în 1986 și care a avut un succes imens. Astfel, împreună cu marca-soră Paris Baghet, brutăria a deschis rapid noi magazine în întreaga țară, iar acum este aproape imposibil să te plimbi prin Seul și să nu vezi măcar o brutărie fie din rețeaua Paris Croissant sau Paris Baguette. Dintre cele două rețele de brutării, Paris Croissant este un pic mai glamour și cu magazine mai mari. Cafeneaua-brutărie Paris Croissant este mai mult decât o brutărie obișnuită, ea seamănă cu un restaurant-cafenea, cu o secțiune de brutărie și patiserie impresionantă. De asemenea, cafeneaua vinde preparate casual din bucătăria italiană, cum ar fi supe și salate, paste, pizza, risotto și chiar friptură. Cu toate acestea, desertul este întotdeauna în meniul restaurantului-cafenea.

Această brutărie are o gamă largă de prăjituri și tarte, sandvișuri, seturi de brunch și pâine, gogoși, produse de patiserie, bomboane și o varietate de cafea, ceai, suc de fructe etc.


Bulgogi Brothers

 

PC: Blog Infidel

Bulgogi Brothers – așadar, după cum se poate înțelege din numele restaurantului, Bulgogi Brothers se specializează în bucătăria coreeană autentică și Bulgogi marinat, adică carne la grătar, cea mai reprezentativă mâncare din bucătăria coreeană. Cuvântul „bul” înseamnă foc și „Gogi” înseamnă carne. Bulgogi Brothers servește preparate din bucătăria tradițională și clasică coreeană ca kimchi, carne la grătar, fripturi, tocane, fidea, bucate din orez și multe alte specialități coreene. Fiecare masă este echipată cu propriul grătar pentru a trăi o experiență nouă la grătarul coreean!


Dragon Hill Spa JimJilBang

 

PC: Blog Infidel

Dragon Hill Spa JimJilBang – una dintre cele mai importante atracții turistice și probabil una dintre cele mai cunoscute stațiuni balneare din Coreea de Sud. Centrul de spa este deschis timp de 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână și are șapte etaje masive de facilități. Această stațiune balneară este o combinație fascinantă de relaxare și distracție, care include zone separate (bărbați și femei) de spa, saune, piscine în aer liber, căzi cu hidromasaj, manichiură, restaurante, un cinematograf și chiar un miniteren de golf. Există 12 căzi diverse cu hidromasaj în interior și mai sunt câteva în exterior, adică o baie din ginseng și o baie Hinoki în stil japonez. De asemenea, saunele și camerele de masaj manual sunt disponibile.

După relaxare, se poate de mers la una dintre zonele de odihnă și în special în camerele de dormit, sau în camerele tematice, cum ar fi camera de gheață, camera cu sare etc. Zonele de odihnă sunt locurile perfecte pentru a citi o carte, a trage un pui de somn sau pentru a viziona televizorul.

 

PC: Blog Infidel


Insider tips (Ce să nu faci în Seul: Top Greșeli turistice)

Nu ajungeți prea devreme la locurile turistice!

Ne dăm seama de acest lucru când ajungem în orașul Seul, fiindcă majoritatea turiștilor își doresc să ajungă cât se poate de devreme la monumentele de importanță arhitecturală și istorică pentru a nu sta în rânduri interminabile. Cu toate acestea, sufletul orașului Seul este noaptea. Astfel, aproximativ la ora 10.00 dimineața se deschid toate cafenelele, restaurantele, muzeele, palatele din oraș și lucrează până la vreo 11 noaptea.

Nu fredonați versurile cântecului „Gangnam Style”

În prezent, PSY este desemnat ambasador al turismului în Coreea de Sud din cauza succesului incredibil al piesei „Gangnam Style”. De asemenea, PSY a devenit purtătorul de cuvânt al oricărui produs scump în Coreea de Sud. Cu toate acestea, nivelul de saturație al fenomenului „PSY” este foarte mare, atât de mare încât este deja enervant.

Nu împachetați valizele cu prea multe lucruri personale

Actualmente, orașul Seul este cel mai bun oraș comercial din lume. Dacă aveți de gând să cumpărați unele lucruri, atunci vă recomandăm să vă luați puține lucruri personale pentru ca să vă întoarceți cu foarte multe cumpărături.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente