BAC 2015: Elevi cu 10 pe linie – Maria Cheptene de la liceul Academiei de Științe

11391685_887454011312072_8258965192232027653_n
Foto: PC: Facebook/Maria Cheptene

Echipa #diez crede că Moldova trebuie să-și cunoască eroii, iar în condițiile noi din educație, elevii care reușesc să obțină note maxime trebuie cunoscuți și lăudați.

Pregătirea începe din clasa a cincea, nu se face de azi pe mâine. Acesta este principiul care a ajutat-o pe o eleva de la liceul Academiei de Științe să ia 10 pe linie la bacalaureat. Deocamdată nu se știe câți dintre elevii din țară au reușit să obțină această performanță, scriu cei de la ProTV Chișinău.

Maria Cheptene este eleva liceului Academiei de Științe care a reușit să obțină performanța râvnită de mulți – nota 10 la toate cele patru examene de bacalaureat. Modestă și sfioasă, tânăra spune că nu s-a așteptat să obțină maximul posibil. „Chiar mergeam în troleibuz și mă gândeam ce note am. Aveam impresia că la istorie nu am scris excelent, dar am reușit.

Clipele în care a văzut cu propriii ochi în dreptul numelui său notele de 10 nu le va uita prea curând. „Nici nu-mi venea să cred, îmi spuneau colegii, dar până nu am văzut cu ochii mei nu credeam.

Tânăra spune că acesta este un rezultat muncit și care nu vine peste noapte. Fiind la profil umanist, citește mult și chiar și filmele le privește preponderent în limba engleză și asta ca să-și îmbogățească vocabularul. „Pregătirile au început încă de la liceu, acum am făcut doar o recapitulare”, a mai adăugat tânăra.

Cât privește planurile de viitor, tânăra își dorește să meargă la studii în România, după care promite că se va întoarce în țară.

Deocamdată, Ministerul Educației nu a anunțat câți elevi au luat nota 10 la toate probele de bacalaureat. Numărul acestora ar putea crește odată cu anunțarea rezultatelor contestațiilor.

Echipa #diez caută în continuare elevii care au obținut note maxime la sesiunea 2015 a examenelor de Bacalaureat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente