(foto, video) Fenomenele ce au loc în organism în timpul celor 4 faze ale sexului

1
Foto: Efectele sexului asupra organismului uman. PC: captură foto YouTube

O mulțime de schimbări și fenomene au loc în organismul uman în timpul sexului. Trecând prin cele 4 faze, sistemele au o activitate sporită, având loc o explozie de senzații.

Cele patru faze ale actului sexual sunt: excitarea, „plateau”, orgasmul și rezoluția.

 

#1. Excitarea

 

PC: captură foto YouTube
PC: captură foto YouTube

În această primă etapă se elimină serotonina – hormonul fericirii. Atunci, când ești excitat, pupilele se dilată. La fel, crește adrenalina și inima bate într-un ritm accelerat. Se intensifică circulația sângelui în regiunea organelor genitale. Se produce dopamina, substanță cunoscută ca hormonul plăcerii.

 

#2. „Plateau”

 

PC: captură foto YouTube
PC: captură foto YouTube

La această etapă mușchii încep a se contracta, inima bate în continuare accelerat. Respirația și circulația sângelui sunt la fel accelerate. Se produce norepinefrina, care este sintetizată din dopamină. Pot apărea spasme ale mușchilor feței, mâinilor și picioarelor.

 

#3. Orgasm

 

PC: captură foto YouTube
PC: captură foto YouTube

Mușchii pelvieni la femei se contractă, la fel ca și organul genital masculin. Are loc o explozie de plăcere, toți mușchii corpului aflându-se în încordare și spasmare. Bărbații ejaculează, fenomen care poate fi întâlnit și la femei. Nivelul înalt de oxitocină duce la orgasm. Aceasta reduce cu siguranță stresul și contribuie la apropierea emoțională între parteneri.

 

#4. Rezoluția

 

PC: captură foto YouTube
PC: captură foto YouTube

Organismul se relaxează. Mușchii nu se mai contractă. Femeile sunt capabile să obțină imediat încă un orgasm, însă bărbații sunt în perioada de stagnare, timp în care nu pot primi, instantaneu, același lucru.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente