(foto) Ceremonia aniversară UTM: Ingineria defineşte viitorul

IMG_8580
Foto: Domnul Ion Bostan cu distincţia pentru UTM de Cavaler al Ordinului Republicii

Cea de-a cincea zi a programului de activităţi cu ocazia celebrării celor 50 de ani de învăţământ ingineresc ai Universităţii Tehnice s-a încheiat cu o ceremonie festivă, dedicată tuturor profesorilor şi studenţilor UTM.

Ceremonia a început creativ, întrucât artista Ana Munteanu, care este cunoscută prin talentul său exclusiv de a desena în nisip, a adus un mesaj de felicitare foarte puternic: ingineria, de-a lungul timpului, a fost şi va fi motorul de dezvoltare al lumii.

IMG_8552

Când în scenă a urcat domnul Ion Bostan, rectorul academician al Universităţii Tehnice, toţi oaspeţii serii aplăudau cu mulţumire. Domnul Rector a adus un cuvânt de mulţumire tuturor pentru prezenţă, amintind că este minunat că ne aducem aminte de persoanele care au putut găsi premisele de creare ale Institutului Politehnic în perioada anilor 1960. Dumnealui a prezentat un scurt istoric al universităţii, a mulţumit profesorii şi studenţii pentru efortul uriaş depus pentru a dezvolta şi susţine UTM-ul. De asemenea, domnul Bostan a vorbit despre obiectivul de a stopa migraţia masivă a specialiştilor în domeniul ingineriei şi cum UTM a putut extinde nomenclatura acestora în ţara noastră. Învăţământul ingineresc nu poate evolua fără componenta cercetărilor ştiinţifice, iată de ce UTM dispune de laboratoare, profesori care îşi pot ghida studenţii în crearea unor teze de licenţă de calitate în sfera cercetării sau în alte domenii reale.

IMG_8567

La ceremonie a fost prezent domnul Prim-ministru Iurie Leancă, aducând omagii tuturor profesorilor, oferind Diplome de Onoare ale Guvernului unui număr de profesori care s-au evidenţiat pe parcursul carierei sale la UTM. De asemenea, Secretarul General al Aparatului Preşedintelui, domnul Ion Pădurean, a oferit universităţii, prin decretul preşedintelui, Ordinul de Cavaler al Republicii. UTM a fost distinsă şi cu Medalia Dimitrie Cantemir din partea Academiei de Ştiinţe. Toate aceste distincţii au fost oferite pentru contribuţie şi activitate prodigioasă în domeniul educaţional şi ingineresc. La eveniment au fost prezenţi oaspeţi distinşi, care au adus omagii universităţii, toţi, de altfel, urând activitate de succes pe viitor şi forţe noi pofesorilor. Evenimentul s-a încheiat cu un film informativ despre Universitatea Tehnică şi cu evoluţia artistului de muzică populară Ion Paladi.

IMG_8557 IMG_8575 IMG_8580 IMG_8593 IMG_8612 IMG_8598 IMG_8618 IMG_8604 IMG_8632 IMG_8609 IMG_8643

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente