(foto) Pe străzile Chișinăului a început să circule un troleibuz nou

DSC_3665
Foto: Pe rutele municipale a început să circule un troleibuz nou. PC: chisinau.md

De ieri, 22 septembrie, pe ruta 22 din municipiu a început să circule un troleibuz nou. Este vorba de o unitate de transport de generaţia a IV-a, produsă în Belarus, care a fost livrată municipalităţii aproximativ la acelaşi preţ ca şi troleibuzele cumpărate acum 3 ani.

Troleibuzul de model nou a fost anterior testat, iar acum este gata de a transporta călători.

Troleibuzul nou este cu 7 centimetri mai îngust decât celelalte, însă în el încap mai mulți pasageri în picioare, maxim 75 de oameni. Cabina șoferului este dotată cu scaun moale, aer condiționat, iar tot sistemul de conducere este computerizat.

În salonul troleibuzului însă nu există aer condiționat, ci doar sistem de ventilare, care, pe lângă faptul că suflă aerul de afară, produce și un zgomot puternic, scrie PRO TV.

Primarul general, Dorin Chirtoacă, a declarat că noua achiziţie „este un troleibuz al  zilei de azi şi al zilei de mâine, pentru că aduce mai mult confort călătorilor, este mai silenţios, mai econom”. Potrivit edilului-şef, în 3 – 5 ani, toate troleibuzele care circulă pe liniile din capitală vor fi ca şi cele achiziţionate până în prezent de la compania din Belarus sau ca cel de generaţia a IV-a.

PC: chisinau.md
PC: chisinau.md

În acest an, la Chişinău au fost asamblate deja 12 troleibuze noi, inclusiv cel de generaţia a IV-a. În prezent fiecare al doilea troleibuz care circulă pe rutele municipale este nou. În bugetul municipal pe anul 2014, pentru asamblarea troleibuzelor au fost prevăzuţi 50 de milioane de lei.

PC: chisinau.md
PC: chisinau.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente