„Podul de flori 2014” – în iunie se face Unirea artiștilor de pe ambele maluri ale Prutului

podul
Foto: Podul de flori de la IA Mania PC: KLumea.eu

Anul acesta, la cea de-a două ediție IA MANIA, pe lângă tradiționalul târg, organizatorii vin cu o serie de inovații, una dintre ele fiind “Podul de Flori” – prima re-Unire a artiștilor contemporani, inspirați de tradiții, de pe ambele maluri ale Prutului.

10 artiști-vorbitori, din România și Moldova, se vor întâlni la IA MANIA 2014, pentru a inspira și altă lume. Ei vor povesti despre traseul lor profesional, despre dragostea pentru tradiții și despre cum au reușit să combine folclorul cu creațiile lor.

Nata Albot, iniţiatoarea Festivalului, susține că anul acesta, “Podul de Flori” este un experiment, care speră în timp să devină o tradiție. Un loc în care tot mai mulți artiști din România și Moldova să se întâlnească pentru a se cunoaște, pentru a lega colaborări și proiecte noi împreună.

„Tot mai mulți artiști de peste Prut, creatori de bijuterii, mobilă, vestimentație, genți, decor pentru casă, combină designul modern cu elemente inspirate din folclor. Acestea se bucură de succes nu doar în țară, ci și peste hotare. Pentru că poartă o amprentă de identitate românească, dar sunt și foarte iscusit combinate cu tendițele noi. Sper că cei 10 artişti, care vor veni la Podul de Flori să-şi împărtăşească experienţa şi ideile inspiraționale, încurajându-i și pe alţii să creadă în puterea modernului combinat cu tradiționalul”, spune Nata.

Pe 21 iunie, pe teritoriul festivalului IA MANIA 2014, va fi amenajat un spațiu special, unde spectatorii vor putea urmări discursurile de maxim 20 de minute ale invitaților. Printre ei se numără Savatie Baștovoi, creatorul genților din piele, lsub marca “Rucodelie SB”, Domnica Răileanu, autoarea brandului “De la Domnica” , cu decorațiuni etno și papuși, tânarul pictor Mihai Ungureanu, stabilit în Italia, dar și nume binecunoscute din România, precum artista Mădălina Andronic, autoarea blogului: de-adevaratelea.blogspot.ca, Alina Zară, autoarea brandurilor “Mândra Chic” și “Colţ Românesc” și alții. Întreaga listă a invitaților la Podul de Flori” o puteți vedea în afișul de mai sus. În apropiatele 2 săptămâni, Klumea.eu va avea grijă să-i cunoașteți cât mai bine pe fiecare dintre artiștii invitaţi.

Mai multe detalii pe Klumea.eu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente