Din 7 aprilie luptăm cu șomajul în rândul tinerilor cu ajutorul jocului online “Youth@Work”

Joc
Foto: Partenerii jocului online “Youth@Work”. PC: captură video Vimeo

În premieră pentru Republica Moldova, la 7 aprilie 2014 va fi lansat jocul online “Youth@Work”. Proiectul este implementat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) în colaborare cu Colegiul Emerson din Statele Unite ale Americii şi cu sprijinul financiar al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și UE.

Ideea de a crea acest joc a rezultat din consultațiile publice privind Agenda de Dezvoltare după 2015, termenul când expiră Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului (ODM), în care tinerii din Moldova au spus că îşi doresc oportunităţi de angajare în câmpul muncii.

Jocul comunitar “Youth@Work” este axat pe soluționarea problemei şomajului în rândul tinerilor din Republica Moldova. În cadrul jocului vor fi implicați tinerii, angajatorii, factorii de decizie din Moldova în elaborarea politicilor în domeniul angajării tinerilor în câmpul muncii. De asemenea, tinerii vor avea oportunitatea de a-și dezvolta competențele profesionale și de a dezbate aspectele legate de ocuparea forței de muncă, şomaj și migraţie, cât şi identificarea celor mai fezabile soluții pentru depășirea problemelor comunitare. Menţionăm că la elaborarea conținutului jocului au participat peste 200 de tineri din 8 regiuni din Moldova, inclusiv Comrat (UTA Găgăuzia), Tiraspol și Slobozia (Transnistria), în cadrul consultațiilor publice organizate în aceste localităţi.

Jocul este tradus în limbile engleză și rusă, iată de ce este accesibil pentru populația de pe ambele maluri ale Nistrului. Acest factor crează premise favorabile de depăşire a obstacolelor de comunicare existente şi oferă unui spaţiu unic de identificare a problemelor comunitare, precum și a soluţiilor privind problema șomajului în rândul tinerilor. Prin intermediul acestui proiect, activitatea tinerilor nu se va rezuma doar la discuții, ei au posibilitatea să propună în Banca Ideilor din cadrul jocului proiecte comunitare, care vor fi votate de către jucători. Astfel că cele mai bune iniţiative şi proiecte propuse de către tineri vor primi suport financiar de până la 10 000 lei.

Youth@Work te provoacă să participi la 3 misiuni care sunt limitate în timp:

misiune #1: aprilie 7 – aprilie 14
misiune #2: aprilie 14 – aprilie 21
misiune #3: aprilie 21 – aprilie 28

Ai scăpat o misiune? Nu îți fă griji, încă mai sunt multe pentru a fi jucate!

Doritorii sunt încurajați să se înregistreze aici.

Comunitatea nu a fost niciodată atât de accesibilă pe internet, jocul „YOUTH@WORK” oferă posibilitatea fiecărui tânăr de a se implica activ în dezvoltarea comunităţii sale.

Pentru informații suplimentare accesați site-ul communityplanit.org, pagina de Facebook a Jocului Online “Youth@Work” sau utilizați următoarele date de contact:

Natalia Screlea, Coordonator Comunicare,
Tel: 079758182; e-mail: [email protected]

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente