(video) Cele mai puternice și populare femei din lume dau startul campaniei #banbossy

03-09-Cover-Power-Women-ftr
Foto: PC: parade.condenast.com

Beyonce și Jennifer Garner, alături de Sheryl Sandberg, au dat startul campaniei ”Ban Bossy,” care își propune să susțină fetele-lider, scrie site-ul The Gloss. Acestea apar într-un video pe care probabil ar trebui să-l vadă orice fată din lume!

Există un standard dublu, evident, atunci când vine vorba de femei cu poziții înalte, și asta o demonstrează cel mai des limbajul pe care-l folosim, când încercăm să le atribuim anumite calități. Cel mai popular, și mai decent dintre toate, este: bossy (o femeie-alfa, autoritară, liderul echipei, respectată de toți și iubită de mai puțini via urban dictionary). Și cu siguranță nu ne limităm doar la asta! Dacă liderii de sex masculin sunt asertivi, atunci lideri de sex feminin sunt agresive. În cazul în care o femeie are cea mai tare voce din sală, vocea ei devine stridentă sau este imediat etichetată cu ”cea mai vorbăreață.”

Așa cum spune Jennifer Garner în videoul de mai sus ”etichetele contează.” Și ea are dreptate! Aceste etichete, mai mult sau mai puțin, rămân cu noi pe tot parcursul vieții. Iată ce a avut de spus Sheryl Sandberg, cea care alături de Mark Zuckerber, conduce una din cele mai de succes companii din lume: ”Trebuie să recunoaștem că sunt mai multe moduri prin care descurajăm fetele, sistematic, chiar de la o vârstă fragedă – acum e timpul să le încurajăm. Deci, data viitoare când simți nevoia să-i spui fiicei tale că este prea autoritară, respiră adânc și în schimb laudă abilitățile ei de lider.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente