Azi Facebook împlinește 10 ani. Mesajul lui Mark Zuckerberg

zucker
Foto: Mesajul lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook la aniversarea de 10 ani a rețelei de socializare PC: Mark Zuckerberg

La data de 4 februarie 2004, Mark Zuckerberg, împreună cu câțiva prieteni, au creat o rețea de socializare internă, iar peste 10 ani, Facebook-ul a devenit o alternativă online a relațiilor sociale.

Cu ocazia aniversării de 10 ani a platformei, Mark a publicat următorul mesaj pe pagina sa de Facebook:

”Astăzi este 10-a aniversare Facebook.

A fost o călătorie uimitoare până acum și eu sunt atât de recunoscător pentru că fac parte din ea. Rareori poți să atingi viețile atâtor oameni și încerc să-mi aduc aminte să profit la maximum de fiecare zi și să am cel mai mare impact pe care îl pot avea.

Oamenii întreabă adesea dacă mereu am știut că Facebook va deveni ceea ce este astăzi. Nici într-un un caz.

Îmi amintesc de o seară la pizza cu prietenii mei din facultate, la scurt timp după deschiderea Facebook. Le-am spus că am fost încântat pentru că am ajutat la conectarea comunității noastre școlare, dar trebuia să vină o zi în care cineva să conecteze întreaga lume.

Întotdeauna am crezut că acest lucru a fost important – a da oamenilor puterea de a împărtăși și de a rămâne conectat, abilitarea de a construi propriile lor comunități.

Când mă gândesc la ultimii 10 ani, mă întreb: de ce anume noi am fost cei care au construit asta? Eram doar niște studenți. Am avut mai puține resurse decât companiile mari. Dacă ei s-ar fi concentrat asupra acestei chestiuni, atunci ei ar fi creat această platformă fără probleme.

Singurul răspuns la care mă pot gândi este: Nouă ne-a păsat mai mult.

În timp ce unii se îndoiau precum conectarea lumii ar fi importantă, noi eram cei care construiau. În timp ce alții se îndoiau că acest lucru ar fi de lungă durată, noi formam conexiuni de durată.

Ne-a păsat mai mult să conectăm întreaga lume mai mult ca oricine altcineva. Lucru pe care îl facem și azi.

De aceea, eu sunt chiar mai încântat de următorii zece ani decât primii. Primii zece ani au fost cu privire la procesul de a pune pe picioare această rețea. Acum avem resursele necesare pentru a ajuta oamenii din întreaga lume să rezolve probleme și mai mari și mai importante.

Astăzi, doar o treime din populația lumii are acces la internet. În următorul deceniu, avem posibilitatea și responsabilitatea de a conecta celelalte două treimi.

Astăzi, rețelele sociale sunt în mare parte cu privire la schimbul de momente. În următorul deceniu, vor ajuta, de asemenea, să răspundeți la întrebări și pentru a rezolva probleme complexe.

Astăzi, avem doar câteva modalități de a împărtăși experiențele noastre. În următorul deceniu, tehnologia ne va permite să creăm mult mai multe moduri de a capta și de a comunica noi tipuri de experiențe.

A fost uimitor de văzut modul în care ați folosit toate instrumentele noastre pentru a construi o comunitate adevărată. Ați împărtășit momentele fericite și cele dureroase. Ați început noi familii și ați păstrat familii conectate. Unii din voi au creat noi servicii și au construit întreprinderi mici. Ne-am ajutat reciproc, în atât de multe feluri.

Sunt atât de recunoscător pentru că sunt capabil să ajut la construirea acestor instrumente pentru voi. Simt o responsabilitate profundă de a face timpul meu aici cât mai eficient și să vă pot servi cu tot ce pot.

Vă mulțumesc pentru că mi-ați permis să fac parte din această călătorie.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente