De la 1 februarie, moldovenii pot intrat în România și cu viza Schengen

788
Foto: PC: despreromania.com

Începând de astăzi, 1 februarie, toți cetățenii din țările non-europene care au obținut viza Schengen nu mai au nevoie de viză pentru a intra în România.

Astfel, posesorii unor vize uniforme, ai unor vize de lungă şedere sau ai permiselor de şedere emise de state membre ale Spaţiului Schengen nu vor mai fi supuşi obligativităţii vizei de scurtă şedere pentru a intra pe teritoriul României, în vederea unei şederi neîntrerupte sau a mai multor şederi ca căror durată să nu depăşească 90 de zile în cursul oricărei perioade de 180 de zile.

Pentru ca titularii documentelor sus-menţionate să poată beneficia de această facilitate este necesar ca numărul de intrărilor şi durata şederii autorizate să nu fi fost epuizate.

Totodată, dreptul de şedere al cetăţeanului străin pe teritoriul României nu poate depăşi dreptul de şedere conferit prin vizele sau permisele de şedere acordate de statele membre Schengen.

Prin intermediul acestor modificări se preconizează o creştere a afluxului de cetăţeni proveniţi din state terţe faţă de Uniunea Europeană care călătoresc în România în principal în scop turistic sau în interes de afaceri, precum şi o diminuare a numărului cererilor de viză depuse la misiunile diplomatice şi oficiile consulare române din străinătate, se mai arată în comunicat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente