Iurie Leancă: RM va deveni o țară modernă, deschisă pentru toată lumea

9564394764_4fdac250d6_o
Foto: Iurie Leancă

Astăzi, la ședința Parlamentului, Prim-ministrul Iurie Leancă, s-a adresat cu un discurs către parlamentari și cetățeni.

Iurie Leancă a început discursul cu felicitări cetăţenilor pentru succesul obţinut de Republica Moldova la Vilnius, felicitări Parlamentului pentru eforturile conjugate depuse în atingerea obiectivului  comun, acela de integrare în familia Europeană și felicitări coaliției pro-europene pentru parafarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

„Moțiunea de cenzură pe care o dezbatem astăzi este foarte importantă și mi-aș dori să avem cât mai des astfel de momente, în care cetățenii să poată vedea argumentele celor care spun acum că sunt împotriva integrării Moldovei în Europa, și argumentele noastre, ale celor care am susținut dintotdeauna că moldovenii merită un viitor mai bun, merită să fie în rând cu cetățenii europeni.” a continuat Leancă.

„Mai mult, stimați deputați, sunt gata să particip cu domnul Voronin la dezbateri pe tema viitorului Moldovei, poate chiar la o emisiune la televiziunea publică. În aceste dezbateri, Domnul Voronin ar avea ocazia să spună unde vrea dânsul să integreze Moldova. Sunt curios să aflu ce alternativă propune pentru viitorul european al Moldovei şi care-i sunt argumentele, altele decât cele speculative și manipulative, pentru că până acum comuniștii au arătat doar lipsa de consecvență și seriozitate.” a spus premierul.

„Vladimir Voronin ne spunea atunci că viitorul Moldovei este doar în UE, după care a comparat Uniunea Europeană cu Germania Nazistă, şi s-a agăţat într-un final de Uniunea Eurasiatică și cine știe ce mai urmează după asta.Iar pentru a da un sens și mai plin dezbaterii noastre, haideți să fim realişti: moțiunea de astăzi, care este eminamente o moţiune împotriva viitorului european al Moldovei, va eșua! Moldova își va continua parcursul european!” a punctat Iurie Leancă.

„De altfel, ca să mă fac mai bine înțeles și de cei din PCRM, chiar guvernarea lor a procedat de aceeaşi manieră – a negociat mai multe acorduri majore în limba engleză, fără a prezenta publicului detalii despre mersul discuţiilor. Iată și câteva exemple:

– Acordul între Republica Moldova şi Comunitatea Europeană cu privire la facilitarea eliberării vizelor din 10 octombrie 2007

– Acordul privind readmisia persoanelor aflate în situaţie de şedere ilegală din 10 octombrie 2007

– Protocolul adiţional la Acordul de parteneriat şi cooperare, luând în consideraţie aderarea Bulgariei şi României la Uniunea Europeană în 17 aprilie 2007.”

„E adevărat, stimați colegi, că schimbările nu se produc ușor, și orice schimbare generează frici, iar pentru PCRM acestea sunt justificate din punct de vedere politic, deoarece ideologia comunistă și partidele totalitare nu sunt binevenite în Europa și nicăieri în lumea civilizată.Dar nu e totul pierdut, stimaţi colegi din opoziţie aveți timp să părăsiți trecutul întunecat și să reveniți la interesele vitale ale cetățenilor ale țării noastre.”

„Cu sau fără PCRM, Vladimir Nicolaevici вашими заветами руководствуемся. Dar vreau să mai spun în încheiere: cu sau fără PCRM, cu sau fără Vladimir Voronin, Moldova va merge înainte, spre Europa, nu înapoi, în izolare și autoritarism.Acum sunt mai sigur ca niciodată de şansele noastre de a deveni un stat modern şi european!  Vă mulțumesc pentru atenție.” a concis premierul.

Reamintim că astăzi este discutată moțiunea de cenzură a Guvernului propusă de Partidul Comunist din Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente