Vă invităm la origini, vă invităm la Festivalul Râului Bîc

rîul Bic
Foto: Rîul Bic este un afluent al Nistrului cu o lungime de 155 km. Traversează mai multe localități a republicii, printre care Călărași, Strășeni, mun. Chișinău și Anenii Noi.

Pentru prima oară în Moldova va avea loc festival ecologic dedicat rîului Bîc, organizat de Centrul Național de Mediu. Festivalul se va desfășura sub genericul „Iubește-ți Râul” căriua scop principal este familializarea cu situația ecologică din bazinul rîului și atragerea societății civile și autorităților pentru soluționarea problemelor rîului.

Rîul Bic este un afluent al Nistrului cu o lungime de 155 km. Traversează mai multe localități a republicii, printre care Călărași, Strășeni, mun. Chișinău și Anenii Noi.

Care este situația ecologică din bazinul rîului Bîc?
În prezent situația din bazinul rîului Bîc este alarmantă, deoarece rîul este extrem de poluat. Dacă în satul Temeleuţi starea râului este excelentă, la Străşeni, Călăraşi şi Bucovăţ e bună, atunci în orașul Chişinău apa e foarte poluată, cel mai grav fiind la Bulboaca, raionul Anenii Noi. Centrul Național de Mediu a cerut Guvernului să declare bazinul rîului Bîc zona de catastrofa ecologică.

Rîul necesită salvare și noi îl putem salva!

Programul festivalului:
– Expoziţia foto cu pozele tinerilor participanţi la Forumul Tinerilor din Bazinul rîului Bîc „Iubeşte-ţi rîul”, din 24 martie 2013

– Vizionare filme despre rîul Bîc. Filmele elaborate de Centrul Naţional de Mediu şi de tinerii participanţi la Forumul Tinerilor din Bazinul rîului Bîc „Iubeşte-ţi rîul”, din 24 martie 2013

– Şedinţa cu autorităţi, organe competente şi persoane interesate pe tema „Problemele rîului Bîc în raionul Călăraşi. Capatarea izvoarelor”

– traseu turistic la izvorul rîului Bîc: s. Temeleuţi – izvorul rîului Bîc în Rezervaţia naturală „Plaiul Fagului” (3 km)

– evoluţii ansambluri folclorice din localităţile amplasate în bazinul rîului Bîc si ale vedetelor naţionale

– dansuri

– iarmaroc de suvenire si produse agricole ecologic-pure din localităţile amplasate în bazinul rîului Bîc

– mîncăruri traduţionale

– atelier de confecţionare a figurilor acvatice din plastilină lutoasă „Aqualife” , desen pentru copii , desen body-art , bijuterii hand-made

Locul desfasurari: satul Temeleuţi
Data: 29 septembrie 2013
Ora: 12,00
Intrarea liberă

Website: http://www.riulbic.md/

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente