(video) Ai comentarii sau propuneri legate de activitatea Ministerului Educației? Dan Perciun îți propune să le lași pe TikTok

ipiccy_image (12)

Dan Perciun, noul ministru al Educației și Cercetării, investit pe 17 iulie 2023, își propune să rezolve problemele cu care se confruntă cetățenii și cetățenele atunci când este vorba despre domeniul educației. Politicianul, la sugestia colegilor din același minister, a lansat o pagină de TikTok cu ajutorul căreia vrea să adune comentarii și propuneri în legătură cu activitatea Ministerului Educației și Cercetării.

Primul clip video postat a reușit să adune mai mult de 140 de comentarii și peste 25 de mii de vizualizări. Printre problemele menționate de internauți se regăsesc remunerarea insuficientă a cadrelor didactice, dificultatea programului școlar, schimbarea metodologiei de calculare a zilelor de vacanță, actualizarea metodelor de predare, simplificarea examenelor de BAC și înlăturarea camerelor de supraveghere etc.

Dacă ai o propunere sau o opinie, o poți lăsa în comentarii la clipul video înserat mai jos.

@dan.perciun Salut TikTok 👋 #pas #pasmoldova #paschisinau #partidulpas #pasyouth #moldova #chisinau #politicalparty #politica #politics #danperciun #mecc #mec #government #guvern #ministry #education #ministeruleducatiei #ministru #deputy #deputat #parliament #parlament ♬ Aisha – Muspace Lofi

Dan Perciun a participat la un interviu marca #diez în cadrul campaniei educaționale Moldova Brain Gain. Ministrul ne-a relatat despre revenirea acasă și studiile la Cambridge. „Deși o parte dintre tineri revin acasă, mulți dintre ei aleg în continuare să rămână în țara în care au învățat, fiind descurajați de actualitatea din Republica Moldova. Peste trei sau cinci ani, lucrurile s-ar putea schimba.” În opinia lui Dan, „perspectivele sunt, la momentul de față, moderat optimiste”. „Eu cred că lucrurile se mișcă într-o direcție corectă și sunt perspective suficiente de dezvoltare, dar contextul este unul complicat și va rămâne la fel în următorii ani.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente