(foto) Ce au învățat tinerii din Chișinău la școala de iarnă a CMTC: „Ne-am bucurat să afăm detalii pe care nu le cunoșteam până atunci”

Image from iOS (4)

În perioada 18-20 decembrie, în mun. Chișinău a avut loc prima ediție a Școlii de iarnă inițiată de Consiliul municipal de tineret din Chișinău, în parteneriat cu Centrul municipal de tineret din Chișinău și cu Direcţia generală educaţie, tineret şi sport. Aceasta a fost adresată membrilor din Consiliile locale ale tinerilor din municipiu, astfel au participat peste 40 de tineri activi  din orașul Chișinău și suburbiile acestuia, care în tot acest timp au avut  curaj și s-au implicat activ în majoritatea domeniilor din viața comunității.

„Școala de iarnă CMTC a deschis paranteze despre mai multe aspecte tehnice cu privire la funcționarea unui CLT. Ne-am bucurat să afăm detalii pe care nu le cunoșteam până atunci, dar care sunt foarte utile pentru activitatea unui CLT. Am cunoscut oameni din alte consilii, lucru care a creat mediul prielnic pentru un schimb continuu de experiență și bune practici’’, a povestit Roman Andriiv, președintele interimar CMTC.

Subiectele discutate în cadrul Şcolii de Iarnă au fost: proiecte despre tineri, lobby și advocacy, comunicare digitală și promovare, voluntariat și implicare municipală, legislație cu privire la tineret, mobilizare și activism civic.

Georgeta Velicu, membră CLT Condrița, menţionează că școala a fost o experință utilă pentru echipa din Condrița. „Fiind un consiliu nou format, ne-am bucurat să cunoaștem experiențele altor tineri implicați, care ne-au motivat să realizăm lucruri frumoase pentru tinerii de la noi din localitate.’’

Crezi că doar la școala poți învăța? Greșești! Să acumulezi noi experiențe şi cunoştinte poți într-un mod mult mai distractiv și plăcut! Școala de iarnă mi-a oferit aceasta posibilitate. Trei zile fermecatoare, iar spre final am avut ocazia să primesc un cadou de la Secret Santa. Ați mai vazut vreo şcoală care se încheie cu cadouri? Alături de cea mai tare echipă am simțit farmecul sărbătorilor de iarnă’’, menţionează Sabina Timoftii, voluntară CMTC.

Participanţii au concluzionat că a fi un tânăr activ nu se limitează la o afirmație, înseamnă, de fapt, să crezi în asta și să te comporți ca atare. 

Școala de Iarnă a fost desfășurată de către CMTC, respectând toate recomandările și regulile impuse de situația pandemică actuală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente