Deși suntem blocați în casă, viața continuă, mai ales atunci când știi cum să-ți aranjezi corect timpul. Sergiu Marian este student în anul II la Facultatea de Litere a USM. Este o persoană destul de activă și energică, totuși pandemia i-a creat altfel de condiții de viață decât cele cu care era obișnuit. Lecțiile de la universitate au trecut în mediul online, la fel ca și întâlnirile cu prietenii sau alte activități. Chiar dacă stă în carantină, Sergiu continuă să participe la diverse concursuri online, să comunice cu prietenii, să practice dansurile și să-și dedice timpul lucrurilor care-i aduc plăcere. În textul de mai jos, vedeți istorioara de carantină a lui Sergiu.
Sincer să fiu, nu mă gândeam că vreodată voi sta izolat în casă din cauza carantinei, dar iată că am ajuns și la așa situație. Uneori mă trezesc și nu îmi vine a crede că asta se întâmplă cu planeta Pământ, cu noi înșine, dar nu avem de ales, nu ne putem pune împotriva lui Dumnezeu. Prima mea carantină decurge bine, nu pot spune nici de rău nimic, dar nici de bine, întrucât am găsit și avantaje și dezavantaje. Uneori nu știu în ce zi mă aflu, nu pot controla ora și nu trebuie să mă gândesc că întârzii undeva. Aflându-mă în casă deja de patru săptămâni, pe lângă temele de acasă, trebuia să îmi găsesc și alte ocupații pentru ca să nu degradez, la urma urmei. Respectiv, am hotărât să fac o comandă de cărți pentru a citi, apoi am spus că trebuie să mă dezvolt fizic și mi-am făcut un orar stabil în care practic sportul. De asemenea, mi-am selectat o listă de filme și seriale, care m-ar ajuta să mă dezvolt. În restul timpului liber, prefer să mă ocup cu handmade, în sfârșit am timp pentru asta. Ultima dată am confecționat ceva când eram clasa 11-a la liceu, după care nu mai dispuneam de timp, din păcate. La fel, gătesc diferite gustări calde și deserturi, când am dispoziție și chef.
Să fiu sincer, referitor la studii, suntem încărcați dublu și e destul de obositor pentru ochi să stau ziua întreagă în fața calculatorului, dar de aici sunt și unele beneficii, întrucât mă dezvolt mult mai profund, studiind de sine stătător și dezvoltându-mi propriile abilități. Am observat asta atunci când, în urma lecțiilor online, am primit note de 10 la germană, când niciodată nu puteam să am la germană așa notă – și nu doar la germană. De fapt, lecțiile online au și ele magia lor… însă mai mult prefer lecțiile obișnuite.
Eu sunt persoana care nu poate sta mult timp în casă, sunt o persoană destul de energică și plină de optimism, de aceea mereu mă implic în diferite activități și concursuri. Chiar dacă am încetat să mergem la clubul de dans, continuăm să facem orele de dans online.
Zilnic practic dansurile și mă dezvolt în sfera aceasta. Eu am spus că atâta timp cât stăm în carantină, trebuie să demonstrăm responsabilitate și respectiv să profităm de tot acest timp liber pentru a ne dezvolta profesional, dar și moral. Zilnic mă trezesc, desigur cu zâmbetul pe față, sperând că totul va fi bine și urmez tot ceea ce mi-am propus: sport, dejunul, lucru în grădină la aer curat, temele, lecturarea cărților, practicarea dansurilor, admirarea momentului când sora pictează, vizionarea de filme și seriale americane sau spaniole, studierea limbii spaniole și perfecționarea altor limbi cunoscute, comunicarea cu prietenii din Grecia, Cehia, Bulgaria, Turcia, Romania.
Tot ce se întâmplă, cred eu, este spre binele nostru, de aceea, capul sus și ne dezvoltăm.
Carantina ne-a prins pe toți așa cum ne-a prins: fără pregătire psihologică sau emoțională și cu multe alte neajunsuri. În această situație, indiferent de vârstă, statut social sau job, majoritatea oamenilor trăiesc și experimentează același lucru: prima carantină din viața lor. Dacă ai și tu o istorioară despre prima ta carantină, pe care ai vrea să o împarți cu cititorii noștri, nu ezita să ne scrii!