(foto) Absolvenții Facultății de Limbi și Literaturi Străine a USM, au primit diplomele de obsolvire

LLS_3

Mesaje publice de laudă ale profesorilor față de rezultatele academice ale absolvenților Facultății de Limbi și Literaturi Străine, Promoția 2019, dar și elogii pentru dascăli au fost rostite la recentele festivități de înmânare a diplomelor de licență și master. Absolvenții au mulțumit USM pentru tradiția de peste jumătate de secol, unică în Moldova, în studierea limbilor și literaturilor străine, dar și pentru calitatea predării la facultate, apreciată în context european.

Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a USM este foarte bine cotată și pentru diversitatea de specialități – nouă la ciclul de licență și trei programe la masterat, puse la dispoziția studenților, cu varii programe de schimburi academice în UE și stagii profesionale în Franța.

LLS_1

#Tradiție de peste jumătate de secol

Reprezentanți străluciți ai promoțiilor Facultății de Limbi și Literaturi Străine activează, în prezent, la ambasadele SUA, Germaniei, Austriei, la organizații internaționale și business.

Viorica Lifari, decana Facultății de Limbi și Literaturi Străine a USM, a îndemnat proaspeții absolvenți de licență să-și continue studiile la USM, pentru accesarea unor programe masterale și de mobilități în spații academice europene, în vederea aprofundării cunoștințelor și nu să emigreze la munci necalificate.

„Majoritatea cadrelor noastre didactice au absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a USM, dovadă că studiile aici sunt de înaltă calitate și că actualii profesori și-au iubit dascălii, de ieri și de azi – modele intelectuale remarcabile. Cu toții am rămas fascinați de cursurile Facultății de Limbi și Literaturi Străine a USM, dar și de evenimentele extracurriculare, atmosfera de aici, perpetuate de noile generații de profesori și studenți”, remarcă decana Viorica Lifari.

#Specialiști excepționali la ambasade, universități, licee, organizații internaționale

Absolvenți excelenți ai Facultății de Limbi și Literaturi Străine a USM activează nu doar în pedagogie, dar și în sferele traducerii, cercetologiei, relațiilor internaționale, business etc.

„USM a pregătit dintotdeauna specialiști universali. Avem tradiție, echipamente de ultimă oră, mobilități academice la prestigioase universități din străinătate. Totodată, vrem să educăm generații de patrioți, care să nu-și părăsească țara, ci să-și construiască viitorul acasă”, susține decana facultății.

LLS_2

#„Sunt mândru de profesorii mei și în Consiliul Europei!”

Ion Guțu, șeful Departamentului Lingvistică Romanică și Comunicare Interculturală: „Calitatea studiilor la franceză, engleză, germană și spaniolă, la USM, e pe primul loc în R. Moldova! Când am ajuns la Consiliul Europei, în calitate de consilier științific și am luat cuvântul în limba lui Hugo, am fost întrebat unde am învățat-o atât de bine. Le-am răspuns – la USM și sunt mândru de profesorii mei! Mă refeream la toți dascălii – atât la cei care au fost, cât și la cei din prezent.”

#Performanță și oportunități egale pentru cei mai buni . Ce cred proaspeții absolvenți

Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a USM este cea mai bună alegere și pentru strânsa comunicarea dintre cadrele didactice și studenți, bazată pe sinceritate și eficiență.

Valeria Vârlan, șefa Promoției 2019: ”Avantajul maxim la USM sunt dascălii de la limbile străine și predarea modernă. La această etapă, mă pot lăuda cu un vocabular bogat la limbile italiană și engleză. Voi urma și un masterat în pedagogie, pentru a deveni cadru didactic.”

Daniel Bălănuță, absolvent: ”Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a USM este o facultate a secolului XXI, în care limbile străine sunt atribute profesionale. Grație competențelor profesionale dobândite aici, am beneficiat de un stagiu de practică la Compania „Cedacri International”, care deservește un grup de bănci din Italia, unde succesul și un loc de muncă mi-au fost garantate.”

LLS_3

Iuliana Tulbure, absolventă: „Fiind studentă la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a USM, timp de un semestru, am urmat cursurile Universității Saarland din Saarbrücken, Germania. Această oportunitate academică a fost posibilă, datorită opțiunii mele corecte, de după liceu, de a studia la USM, anume la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, specialitatea Limba și literatura engleză-Limba și literatura germană. La USM, am beneficiat de o pregătire de nivel european. Recomand viitorilor studenți Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a USM, unde au toate șansele să devină performanți și să se bucure de oportunități egale pentru cei mai buni.”

Mihaela Iovu, absolventă: „Printr-un program de schimb educațional, am avut fericirea să ajung în Japonia, unde, timp de un an, am studiat la Universitatea Tsukuba limba Țării Soarelui Răsare. USM oferă incomparabil mai multe avantaje celor care învață limbile străine față de alte instituții de învățământ superior.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente