Top 25 extensii Chrome care vin să vă ușureze experiența voastră online

google chrome extensions for bloggers
Foto:www.bloggertipstricks.net

Eugeniu Topolschi a făcut o listă cu extensii Chrome care îi facilitează viața „Fiind zi de zi în fața calculatorului nu îmi pot imagina cum m-aș descurca fără multitudinea de chrome extensii pe care le folosesc pentru a îmi ușura lucrul” spune Eugen.

„Majoritatea din ele le-am descoperit atunci când aveam nevoie de a găsi scurtături (shortcuts) pentru a atinge un anumit scop. De fiecare dată după minute bune de research găseam de ce am nevoie.

M-am gîndit sa le împart cu voi mai jos. Sunt sigur ca mai sunt o mulțime de extensii care ar putea fi de folos, dacă cunoasteți vreo una care nu o voi expune aici — vă invit să o adăugați aici. Ca să fim siguri sa nu dublăm informația vă uitați dacă nu a fost adaugată deja de altcineva. Puteti la fel sa adăugați nu doar extensii chrome dar orisicare alt tool care considerati ca ar fi foarte util, dar nu prea multi stiu de el.” spune Eugeniu.

BONUS înainte de listă: Extensia #diez – știri pentru tineri care vă permite să vă alegeți știrile care vreți să le citiți. Extensia o găsiți aici, iar detalii despre ea aici. 

diez

Extensiile care pentru mine sunt „life savior’’ sunt:

#1. Awesome Screenshot— cred că e extensia pe care o folosesc cel mai des. Cred ca se înțelege din denumire pentru ce bun de folosit (screenshots). File-urile pot fi salvate pe calculator pentru a fi ulterior transmise sau în G Drive și răspândiți doar linkul. Are opțiunea de a masca anumite părți ale imaginei create în cazul vreți să ascundeți date.

#2. Screencastify — uneori un simplu screenshot poate să nu fie de ajuns pentru a transmite mesajul. Cel mai des îl folosesc pentru a arăta exact ce erori apar când navighez vreo pagină web sau pentru a înregistra „flowul’’ pe care trebuie de parcurs (cu comentarii audio) pentru a ajunge pe o anumită secțiune a vreo unui site.

#3. Project Naptha— copiati orice text dintr-o imagine.

#4. Google Analytics URL builder— Îl folosesc pentru a monitoriza ce performanță au anumite campanii (facebook, twitter) sau comments in groups/reddit/quora/linkedin etc.)

#5. Check My Links — De cele mai multe ori pentru a verifica dacă linkurile din anumite postari pe vreun blog relevant sunt valide. De ex. Theme collections. In cazul in care vreun link nu e valid, contactez autorul si ii sugerez sa schimbe linkul care nu mai e valid cu vreo unul care duce spre noi.

#6. EmailHunter— Pentru a afla pe ce email se poate de contactat pe cineva (exemplul de mai sus) folosesc Email Hunter sau tehnica ce am expus-o intr-un articol. Sau dacă nici așa nu pot găsi emailul incerc una din aceste11 metode de a găsi emailul unei anumite persoane.

#7. Clearbit — ca alternativă la emailhunter.

#8. Hubspot Sales sau #9. Steaker— pentru a cunoaște dacă emailurile scrise de mine au fost (când anume) deschise și a avut loc vreo actiune (de exemplu s-a apăsat pe vreun link din email body sau s-a descărcat fișierul atașat la email). Pentru ce asta? În cazul în care nu mi se răspunde îmi pot formula mesajul de followup în dependență de acțiune. De ex. A descărcat un fișier: Salut, Cred că deja ai reușit să analizezi documentul pe care l-am transmis. Aștept rîspunsul tău referitor la el.

#10. Boomerang — E printre preferatele mele. Te ajuta ca niciodată sa nu uiți că ai de transmis vreun mesaj cuiva. Doar setează când trebuie să-ți reamintească de ceva prin 2 clickuri și ai un reminder setat.

#11. Giphy — deseori în followups emailuri folosesc giphuri pentru da un ton mai personal mesajelor. De când am început să le folosesc primesc mai multe răspunsuri. Poate fi din cauza că e ceva ce atrage atenția, îți desenează un zâmbet pe față când le citești și sporește șansa de a da un răspuns la astfel de mesaje.

#12. Grammarly — pentru că scriu o tonă de mesaje în engleză, mă ajută sa corectez greșeli pe care le fac (uit sa pun vreo virgulă, pluralul, omit vreo literă etc.)

#13. Rapportive– Te ajută să înțelegi cu cine comunici și să ajustezi conținutul mesajului să fie cât mai personal.

#14. SEO &Website Analysis— Pentru a înțelege rapid popularitatea unei anumite resurse + în cazul în care ai nevoie face un quick SEO audit cu sugestii ce ar fi bine de ajustat.

#15. TunnelBear— uneori unele resurse au accesul restricționat pentru anumite tari ale lumii. Pentru a avea acces la ele folosesc tunnelbear pentru a-mi schimba locația virtuală.

#16. User- Agent Switcher — pentru a verifica compatibilitatea anumitor pagini în diferite browsere și dispozitive de pe care sunt accesate.

#17. Window Resizer— la fel pentru a vedea compatibilitatea paginilor pe diferite dispozitive.

#18. ColorZilla — pentru a depista ce culoare e folosită în vreun banner și pentru a o replica în cazul în care ți-a plăcut.

#19. Ghostery— pentru a alege ce date pot prelua despre mine anumite resurse pe care le vizitez + a vedea ce tooluri folosesc concurenții pentru a le ușura lucrul.

#20. Sniply — o metodă simplă de a atrage vizitatori pe o anumită resursă indiferent de ce conținut (pagina) ați făcut share. De exemplu sunteți activi într-o anumită comunitate și ați găsit un articol interesant ce vreți să-l împărțiți cu comunitatea dată. În același timp considerați ca un anumit produs de-al vostru poate fi folositor la acel subiect. Adăugați în sniply descrierea și faceti share la acel conținut care va avea un banner cu descriere și spre produsul care ați vrut să atrageți atenția.

#21. Buffer / #22. Hootsuite & #23. Klout — Toate pentru a crea conținut pe Social Media accounts. Personal prefer Hotsuite. Buffer îl folosesc pentru a face schedule la conținut în anumite grupuri pe facebook la care sunt admin. Klout e bun pentru a identifica influencerii din anumite Industrii astfel știu cu cine trebuie să interacționez pentru a ridica brand awarness.

Ce tine de Social Media accounts recomand să vă uitați și la Quuu si Right Relevance— Economisește o grămadă de timp când vine vorba de „content discovery’’ ce urmează a fi distribuit pe rețelele care le administrați.

#24. AdBlock— Cu peste 10 milioane de instaluri este cea mai populară soluție de a stopa publicitatea de pe youtube sau facebook.

#25. SimpleEXTmanger— ultima din aceasta listă dar și una dintre cele mai importante în cazul în care aveți foarte multe extensii instalate e SimpleEXTManager. Puteți face disable și enable la extensiile pe care le folosiți pentru a evita ca browserul să nu fie prea încărcat și viteza de lucru a calculatorului să scadă.

„După cum am menționat la început, aș fi bucuros să aflu ce folosiți voi pentru a va ușura experiența online. Puteți să vă împărțiți cu mine (și alții care vor salva acel document) completând formularul acesta. Lista completă a sugestiilor venite de la voi poate fi găsită aici.” conchide Eugeniu.

Mai multe texte de la Eugeniu vedeți pe blogul său de pe medium.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente