Bine ai venit vacanță! „Ultimul sunet” a răsunat astăzi pentru toţi elevii din Moldova

IMG_2473-620×349

Elevii din toate instituţiile de învăţământ din ţară au participat astăzi, 31 mai, la careul solemn dedicat încheierii anului de învăţământ 2015-2016. Îmbrăcaţi în haine de sărbătoare şi cu flori în mâini, elevii, împreună cu părinţii şi profesorii, au marcat „Ultimul sunet” cu cântece, dansuri şi recitaluri de poezii, transmite IPN.

Prezentă la careul de la Liceul Internat cu profil sportiv din Chişinău, şefa Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a menţionat că anul de învăţământ 2015-2016 a fost unul rodnic, inclusiv pentru elevii din această instituţie. „Au fost anunţate diferite rezultate la concursuri frumoase curriculare, extracurriculare, dar şi sportive de care nu duceţi lipsă şi sunteţi deosebiţi la nivel de municipiu”, a notat Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb. Şefa Direcţiei le-a urat succes la examene absolvenţilor claselor a IX-a şi a XII-a.

Directoarea liceului, Maria Gabuja, a menţionat că pe parcursul anului de studii majoritatea elevilor au fost implicaţi în diferite activităţi şcolare, sportive. La careu, cei mai buni elevi au primit diplome şi premii băneşti. „Cu totul diferite sunt semnificaţiile „Ultimului sunet” pentru absolvenţii acestui an. Bate la uşă sesiunea de examene, atunci când se va produce evaluarea finală a tot ceea ce aţi reuşit să realizaţi pe parcursul anilor de şcoală. Este cel mai mare examen în viaţa de adult pe care va trebui să-l susţineţi şi de care depinde foarte mult startul în lumea mare”, a declarat directoarea liceului.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a transmis un mesaj cu ocazia încheierii anului de învăţământ, în care menţionează că de fapt cunoaşterea este motorul progresului unei societăţi. „Pe baza cunoaşterii putem clădi şi progresul economic, pentru a atinge nivelul european de prosperitate din ţări precum Germania, Franţa, Suedia, Finlanda etc. Numai prin generaţii de oameni şcoliţi, sinceri, corecţi şi harnici vom depăşi problemele sociale şi greutăţile”, se spune în mesajul primarului.

În municipiul Chişinău la ceremonia „Ultimul sunet” au participat peste 80 de mii de copii şi circa 12 mii de cadre didactice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente