(studiu) 28 de zile pe an petrecem cu ochii în propriul smartphone

1
Foto:Photo Credit: pcadvisor.co.uk

28 de zile pe an petrecem cu ochii în smartphone-uri, la această concluzie au ajuns realizatorii unui sondaj de pe site-ul elitedaily.com. Site-ul menționat a mai calculat și timpul necesar pentru un selfie perfect: de nouă ori pe săptămână câte șapte minute. Tinerii își fac de obicei nouă selfie-uri într-o săptămână.

Dimineața, imediat după trezire, primul lucru pe care îl facem de multe ori este să luăm smartphne-ul în mână. Pe parcursul zilei îl folosim pentru a petrece timp pe rețelele de socializare, pentru a ne juca, pentru a face selfie-uri, tot așa până seara târziu înainte de culcare. Astfel, 119 minute sau 28 de zile pe an îl petrecem cu ochii în telefon. Elitedaily.com a arătat că patru deținători de smartphone-uri din cinci își utilizează aparatul în primul sfert de oră după trezire. Pentru 80% dintre ei este chiar primul lucru din zi pe care îl fac. Mulți iau chiar și la toaletă telefonul pentru a verifica rețelele de socializare și a trimite mesaje, relatează ch.tillate.com.

De multe ori, smartphone-ul devine un aliat pentru alungarea singurătății. Chiar și înainte de culcare există oameni care se mai conectează o dată la lume cu smartphone-ul pentru a vorbi cu prietenii sau a verifica rețelele de socializare, acest lucru nefiindu-le străin nici chiar copiilor sub 12 ani (15 minute).

La o altă concluzie a ajuns un  ziarist de la cotidianul Liberation. Acesta și-a observat câteva zile prietenii pe serviciul Messenger al Facebook și le-a cunoscut astfel obiceiurile: știa la ce oră se culcă unul, când se trezește altul, momentele când erau în pauză și ora la care plecau de la serviciu. Ziaristul știa cine este acasă și cine la locul de muncă datorită orelor la care se conectau cei vizați. El a constatat astfel că unul din prietenii lui suferea de insomnie, acesta fiind mirat de faptul că se putea cunoaște calitatea somnului său numai aruncând o privire la mesageria de pe rețeaua de socializare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente