Parcul Dendrariu a devenit unul foarte popular pentru evenimente. Tot mai multe petreceri în aer liber se organizează anume aici. Alex Pahomi a mers acolo și a văzut ce lucrări de reparație au loc și ce fac oamenii acolo.
Parcul „Dendrariu” a obținut suprafața de 83 de ha în 1951 conform planului general de reconstrucţie şi dezvoltare a Chişinăului elaborat de academicianul Alexei Şciusev, în partea de vest a or. Chişinău (sectorul Buiucani) în valea rîuleţului Durleşti.
Datorită primului director a Grădinii Botaniced doamna academician Gheideman s-au efectuat primele cercetări ştiinţifice ale florei Moldave, s-a creat primul ierbar republican, s-au început lucrări de plantare a primilor arbori, arbuşti şi plante floricole în conformitate cu planul Grădinii.
În perioada sa de dezvoltare a mai mult de 50 de ani Dendrariu a devenit unul din cele mai principale centre din Moldova de introducere a plantelor lemnoase şi floricole din flora mondială, datorită căreia în anul 1997 a fost primit în Asociaţia Internaţională a Grădinilor Botanice de Conservare a mediului cu sediul la Richmond, Virginia, SUA. În prezent, genofondul parcului „Dendrariu” este reprezentat prin 1820 de taxoni, dintre care arbori şi arbuşti – 1300 taxoni, plante floricole, inclusiv trandafiri, – 520 taxoni. Iată ce momente a surprins Alex Pahomi: