Cum ne protejăm locuința contra furturilor când suntem plecați de acasă

vLGIMFMCk968qeNHsYl-1g-article
Foto:Sfaturi, cum ne securizăm locuința contra hoților PC: lookatme.ru

Este o perioadă când sărbătorile se succed una după alta. Oamenii au în gând grijile cumpăraturilor și ce cadou trebuie să-i cumpere apropiatului. Foarte mulți pleacă de acasă la rude sau la odihnă, iar locuințele rămân pustii.

Aceste momente sunt perfecte pentru hoți și infractori. Astfel, vă prezentăm câteva sfaturi care ar putea să vă securizeze casa, iar bunurile să rămână acolo, unde le-ați lăsat înainte să plecați.

#. Atrage atenție lucrurilor pe care, de obicei, nu le observi și nu le dai importanță. Faza cu „la mine în zonă nu locuiesc hoți” sau „ce poți fura de la mine din casă” nu este salutabilă. Formează-ți deprinderea de a închide mereu ușa de la intrarea în locuință, de la lacăt.

#. Evită să ascunzi cheia de la ușă sub covoraș sau în alt loc ușor accesibil. Hoțul este posibil să-ți intuiască intențiile și astfel, va intra în casă fără efort. Chiar dacă dorești să lași cheia undeva, roagă un vecin de încredere să o păstreze la el.

#. Cumpără-ți un patruped, mai exact un câine. Poate fi mare și fioros, care va reacționa mereu sau chiar unul mic și jucăuș, dar care va lătra la auzul oricărui zgomot.

#. Când părăsiți casa, includeți radioul sau televizorul ca să funcționeze. Un eventual hoț va auzi zgomot din locuință și, respectiv, puțin probabil să încerce cumva să intre în casă.

#. Sistemul de pază particulară ar putea fi o soluție, în același timp, care te costă. Fiți precauți, când plecați de acasă nu uitați să-l conectați. Așa gen de securizare ar prinde bine când plecați pentru o perioadă mai îndelungată de acasă.

#. Creează o listă cu obiectele care-ți sunt dragi, dar poate nu au o valoare materială mare. Au fost cazuri când din locuință se furau lucruri, iar poliția reținea întâmplător anumite persoane care comiteau alte ilegalități, iar la ele aveau și lucrurile acelea mărunte despre care pomeneam mai sus.

#. Fă cunoștință cu vecinii. Nu este obligatoriu să legi o relație de prietenie cu dânșii, deși poate e binevenit să ai relații bune, dar oamenii care se cunosc vor avea grijă să urmărească ce face vecinul de peste perete. A existat un caz, când la un tip a venit în ospeție un prieten care nu a mai fost înainte pe la el. Vecinul a observat acest fapt și a sunat la ușă cu pretextul de a-i întoarce un instrument, deși instrumentul nici măcar nu era al tipului care era vizitat de prieten.

#. Sună la poliție dacă ți se pare că ai observat ceva dubios.

Aici aveți ocazia să citiți și alte sfaturi sau exemple ale unor oameni. Aveți grijă de voi și de locuințele voastre, în special în perioada aceasta, când sunt multe sărbători și oamenii sunt plecați de acasă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente