Atelier de film documentar, experimental, ficțiune și artă video care va fi condus de Ana-Felicia Scutelnicu. Tânăra s-a născut în 1978 la Chișinău, Republica Moldova. Din 2002 locuiește și activează la Berlin, Germania, unde realizează producții cinematografice în cadrul Academiei de Film și Televiziune din Berlin (DFFB) dar și alte proiecte independente.
Perioada: 13 – 30 octombrie 2014
Prezentarea publică a rezultatelor atelierului: 30.10.2014
Locaţia: Tipografia 5, str. V. Pârcălab 45
Data limită pentru prezentarea dosarelor de participare: 08.10.2014
De ce acest workshop? Scopul atelierului este transferul de experiență și know-how în producția de film pentru scena artistică din Moldova, de asemenea, crearea unor noi conexiuni și a unei colaborări durabile între tinerii creatori din Germania și Republica Moldova. Mulți artiști tineri și talentați au emigrat din Moldova în Germania. În acest atelier este invitat unul din ei, pentru a face un transfer de cunoștințe și de a partaja ceea ce a învățat și experimentat anterior.
Cine poate participa? Atelierul se adresează tinerilor creatori din domeniul artelor vizuale din Republica Moldova. Oricine, care are o mică experiență în a face filme, fotografie sau arte vizuale este binevenit să se aplice. Doritorii să participe sunt invitati să expedieze un scurt CV și o scrisoare de motivație la adresa: [email protected]
Structura și agenda atelierului
13.10. – 17.10 – Partea teoretică: Introducere. Concept. Schimb reciproc.
20.10. – 24.10 – Partea practică: Pregătire. Producție. Creație.
27.10 – Finisajul materialului vizual, play-off și testul de screening.
30.10 – Prezentarea rezultatelor atelierului. Discuții. Închiderea.
Partea teoretică: Prima săptămână a atelierului va fi dedicată cunoașterii reciproce, discuțiilor despre artele vizuale și vizionării exemplelor vizuale din diverse genuri. Vom vorbi despre filmul documentar, de ficțiune, experimental și arta video. Un alt compartiment important este discuția despre instituții și diferite infrastructuri în Germania care susțin producția de film și artele vizuale.
Partea practică: În a doua săptămână a atelierului participanții vor fi împărțiți în 4 grupuri a câte 5 persoane și vor începe lucrul la 4 proiecte vizuale diferite, care vor fi realizate timp de o săptămână. Aceasta include 2 zile de concepere a ideii și pregătirea pentru filmare, cum ar fi, definirea locației, casting-ul, storyboard, etc, 2 zile de filmare si 2 zile de postproducție, care includ editarea, sound design și finisare pentru proiecția publică în ziua de închidere. Durata fiecărei lucrări vizuale va reieși din conceptul artistic al fiecărui grup.
Proiectul este organizat de GOETHE-INSTITUT în colaborare cu Centrul pentru Artă Contemporană, Chișinău KSA:K.
GOETHE-INSTITUT este ogranizația care creează și implementează politicile culturale ale Republicii Federale Germane prin intermediul cursurilor de germană, programelor culturale și informarea despre Germania. Creează și susține dialogul intercultural în 160 oficii/institute din toată lumea și reprezintă o imagine autentică a Germaniei contemporane.
Centrul pentru Artă Contemporană – [KSA:K] este o instituţie independentă, non-profit, înregistrată în anul 2000. Strategia Centrului este de a dezvolta forme culturale şi practici artistice care să reflecte dinamica transformărilor sociale, politice şi economice din societate.
Pentru detalii: [email protected] , GSM + 373 (0) 69237056