Daniela Elena Costea de la Universitatea din Bergen a obținut titlul onorific Visiting Professor al USMF

463751125_956083879897146_4567123372346778489_n

Senatul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a conferit titlul onorific Visiting Professor Daniele Elena Costea, doctoră în științe medicale, profesoră, specialistă în patologii tumorale în cadrul Departamentului de Medicină Clinică al Universității din Bergen, Norvegia.

Înaltul titlu i-a fost acordat de către rectorul Universității Emil Ceban, care a evidențiat suportul substanțial al prof. Daniela Elena Costea oferit Universității, prin intermediul proiectului „Colaborare în educație și cercetare în patologia orală între Norvegia, Moldova, Belarus și Armenia”, în cadrul căruia a fost achiziționat microscopul Lеica DМ2500 LЕD pentru diagnostic, examinare, activitate didactică și interpretare a rezultatelor morfopatologice în patologia orală. De asemenea, profesorul Elena Costea a contribuit la organizarea workshopurilor și prelegerilor pentru studenți, studenți-doctoranzi și cadre didactice, participarea la activități de cercetare, publicarea articolelor științifice și organizarea mobilităților pentru personalul administrativ și academic, dar și pentru studenți, la Universitatea din Oslo, Universitatea din Bergen și Universitatea din Tromso.

La rândul său, Daniela Elena Costea și-a exprimat gratitudinea pentru titlul conferit, ce reprezintă o confirmare a unei colaborări fructuoase cu USMF „Nicolae Testemițanu”, în special cu Catedra de propedeutică stomatologică „Pavel Godoroja” și Catedra de patologie. Dr. Daniela Elena Costea a anunțat că urmează noi proiecte de succes pe care vrea să le realizeze la Facultatea de Stomatologie.

Evenimentul a avut loc cadrul Galei Laureaților, organizată la 18 octombrie 2024 cu prilejul Zilelor Universității.

Acest material a fost scris și redactat de echipa USMF. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #promoUSMF
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente