Rectorul ASEM inspiră Tinerii la Școala de Vară „Calea către Descoperiri Științifice”

1

Pe 30 august 2024, rectorul Academiei de Studii Economice din Moldova, Alexandru STRATAN, membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, a susținut o prelegere captivantă pentru participanții la Școala de Vară „Calea către Descoperiri Științifice”. 

În prelegerea sa intitulată „Descoperă economia: cum studiile economice pot influența viitorul tău”, Alexandru STRATAN a subliniat rolul crucial al economiei în modelarea viitorului țării. Tinerii care aleg să studieze economia devin parte din forța motrice care va conduce schimbările economice viitoare. Prin cunoștințele și abilitățile dobândite, aceștia vor juca un rol esențial în construirea unei economii puternice și durabile, de care va beneficia întreaga societate. Într-o lume globalizată, cu provocări economice complexe, Republica Moldova are nevoie de lideri capabili să navigheze prin incertitudini și să promoveze creșterea economică durabilă. Viitorii economiști vor juca un rol esențial în dezvoltarea politicilor care vor asigura bunăstarea populației și competitivitatea internațională a țării. 

Evenimentul, organizat de Academia de Științe a Moldovei între 27 și 31 august 2024, a avut ca scop promovarea cercetării științifice și evidențierea impactului științei și inovării asupra vieții cotidiene și bunăstării sociale. Elevii și studenții pasionați de economie și tehnologie au avut ocazia să descopere cum cercetările științifice pot transforma realitatea din jurul nostru.

Acest material a fost scris și redactat de echipa ASEM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #promoASEM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente