Vino la USM și studiază Dreptul în limba franceză. Absolvenții vor obține o diplomă dublă recunoscută la nivel internațional

image_123650291-3

Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova îți oferă o oportunitate unică de a studia într-un mediu academic de excelență, domeniul Drept, în limba franceză. Pentru aceasta, alătură-te familiei Filierei Francofone, care activează în cadrul Facultății de Drept de mai bine de 25 de ani!

Într-un context deosebit de relevant pentru viitorul Republicii Moldova, marcat de startul negocierilor de aderare la UE, cunoștințele în domeniul dreptului european și internațional devin din ce în ce mai solicitate. Astăzi, curriculum după care studiază studenții francofoni le deschide oportunități valoroase pentru a-și construi un viitor european, ai cărui edificatori vor fi chiar ei.

De ce să alegi studiile în limba franceză?

# Limba franceză este una dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene, iar studiul dreptului în această limbă îți va oferi o înțelegere profundă a normelor, reglementărilor și instituțiilor europene. Vei fi pregătit să contribui la implementarea acquis-ului comunitar în Republica Moldova.

# Perspectiva europeană a țării noastre va crea noi oportunități pe piața muncii pentru profesioniștii care cunosc dreptul european și limba franceză. Cererea pentru specialiști în dreptul comunitar, drepturile omului și legislația internațională va crește, iar cunoștințele tale vor fi extrem de valoroase.

De ce să alegi Filiera Francofonă?

# Aceasta înseamnă studii de calitate, cursuri susținute de profesori experimentați, cu un curriculum adaptat standardelor internaționale.

# Aceasta înseamnă acces la programe de mobilitate academică AUF, Erasmus+ etc.; colaborări cu universități de prestigiu din Franța și alte țări francofone, care oferă posibilitatea de a studia o parte din curriculum în universități de prestigiu din Franța. Aceasta este o șansă de a experimenta sistemul educațional francez și de a-ți îmbunătăți competențele lingvistice.

# Aceasta înseamnă stagii de practică în instituții diplomatice și de drept (Ambasada RM în Franța, Reprezentanța RM pe lângă UE, Bruxelles, Reprezentanța Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei etc.);  birouri de avocatură, care îți vor oferi experiență valoroasă.

# Aceasta înseamnă activități extracurriculare, competiții internaționale de drept, organizate în limba franceză, care îți vor permite să-ți pui în valoare cunoștințele și să interacționezi cu studenți din întreaga lume (studenții noștri sunt premianți ai concursurilor internaționale Rene Cassin, J.J. Rousseau, J. Pictet etc.)

# Aceasta înseamnă Diplomă dublă recunoscută la nivel internațional: Filiera Francofonă este pe cale să devină parte a unui Consorțiu constituit din 16 universități francofone, sub egida prestigioasei Universități Panthéon-Sorbonne Paris 1. 

Cum te poți înscrie?

Perioada de înscriere este acum deschisă! Accesează site-ul www.usm.md pentru mai multe informații despre procesul de admitere, cerințele necesare și și programul de studiu. 

Nu rata ocazia de a-ți transforma visul în realitate! Facultatea de Drept a USM te așteaptă să începi o călătorie educațională captivantă în domeniul dreptului în limba franceză!

Înscrie-te acum și fă primul pas spre viitorul tău profesional www.edamitere.gov.md.

Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente