Lista acceleratoarelor și programelor pentru start-upuri de la XY Partners, la care poți participa în acest an

techvillage
Foto:TechVillage

În lumea antreprenoriatului, căutarea unui suport pentru dezvoltarea ideii de afaceri este adesea crucială pentru succesul unui start-up. În acest context, acceleratoarele de start-upuri reprezintă un punct de plecare esențial. Republica Moldova, deși este o țară mică, are un sector de start-upuri în creștere rapidă, cu o serie de acceleratoare dedicate sprijinirii antreprenorilor talentați. XY Partners oferă programe intensive de mentorat, finanțare și resurse pentru a ajuta start-upurile să-și atingă potențialul maxim.

XY Accelerator VIII

XY Accelerator VIII este dedicat tinerilor ambițioși cu idei de start-upuri tehnologice sau care au deja un produs minim viabil, cu potențial global. Va avea loc în perioada mai-august 2024. Înregistrările sunt deschise până pe 12 aprilie, curent. Doritorii se pot înregistra la acest link.

Pe durata programului, beneficiarii vor fi implicați în activități despre bazele unui start-up, vânzări și aspecte legale, întâlniri de grup o dată la două săptămâni pentru a analiza progresul și întâlniri cu antreprenori locali/din diasporă, internaționali/absolvenți Y Combinator și investitori internaționali. Fondatorii vor fi ajutați să înregistreze tracțiune și vânzări pentru a crea un start-up durabil. De asemenea, participanții vor beneficia de acces la o comunitate de antreprenori și investitori, iar la final de program va fi organizat Demo Day, în care se vor prezenta ideile către un public internațional format din investitori, fonduri de investiții și acceleratoare internaționale. Scopul organizatorilor este să ajute participanții să aplice la Y Combinator, cel mai de succes accelerator din lume, și la un grant local pentru start-upurile tehnologice.

În perioada noiembrie 2024 – februarie 2025 va avea loc XY Accelerator IX. Este exact același concept ca la XY Accelerator VIII ce a fost descris mai sus.

Entrepreneurship in Residence Program in Moldova

Programul începe în luna martie 2024 și va dura până în noiembrie 2024. În acest program, organizatorii aduc pe rând mentori din diasporă care oferă câte trei sesiuni individuale pentru start-upurile din Republica Moldova. Programul se află deja la a doua ediție. În prima, 45+ start-upuri unice de la noi au beneficiat de mentorat. Persoanele interesate pot solicita mentorat la acest link.

XY E-commerce Incubator III

XY E-commerce Incubator III: Marketing Booster va avea loc în perioada mai 2024 – ianuarie 2025 și este dedicat afacerilor care își doresc sau vând produse online. Împreună cu mentorii vor descoperi domeniul comerțului electronic. Participanții vor fi ajutați să pregătească și să implementeze două campanii de promovare pe social media și pe Google Ads și vor fi ajutați să creeze un magazin online pe Shopify.

TechVillage

TechVillage, anul 2019

După patru ani de pauză, TechVillage revine cu cea de-a treia ediție (6-8 septembrie). Start-upurile din Republica Moldova, România și Ucraina care au absolvit acceleratoare și caută investiții sunt invitate să se alăture acestui eveniment care va avea loc la Orheiul Vechi și care va reuni investitori din întreaga lume. Mai multe detalii vedeți aici.

În acest articol veți putea găsi 15 acceleratoare pentru start-upuri la nivel internațional.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente