Lista centrelor din Chișinău unde puteți susține examenele internaționale la limba engleză: Cambridge, IELTS și TOEFL iBT

tineri
Foto: Quo Vadis

În anul 2023, 2 192 de elevi din Republica Moldova au obținut nota „10” din oficiu la examenele de bacalaureat la limba străină datorită certificatelor internaționale ce atestau competențele lingvistice înalte. Fie că vă propuneți să obțineți asemenea certificate pentru a fi scutiți de examenul de bacalaureat sau pentru a fi admiși la o universitate internațională, vă prezentăm o listă cu centrele autorizate din Chișinău unde puteți merge pentru a susține examenele internaționale la limba engleză.

În orașul Chișinău există câteva centre unde puteți susține examenele pentru a obține un certificat internațional de recunoaștere a competențelor pentru limba engleză.

#1. Centrul Educațional Quo Vadis

Quo Vadis este primul centru din Republica Moldova acreditat de către Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare. Pe lângă cursurile obișnuite de învățare a limbilor străine, la Quo Vadis puteți susține două examene internaționale de cunoaștere a limbii engleze. Este vorba despre Cambridge și IELTS.

În cazul examenului Cambridge, puteți susține atât sesiunea C1 Advanced (CAE), cât și B2 First (FCE). Potrivit informațiilor furnizate pe site-ul centrului, următorul examen pentru sesiunea CAE urmează să aibă loc pe 24 februarie, iar examenul pentru FCE îl puteți susține cel mai devreme pe 20 ianuarie.

Prețul pentru susținerea examenului Cambridge este de 3 600 de lei.

De asemenea, în cadrul centrului educațional Quo Vadis puteți obține și certificatul IELTS. În cazul acestui examen, la fel puteți susține ambele versiuni ale acestuia: General și Academic. Următorul examen pentru ambele versiuni este preconizat pentru 27 ianuarie.

Prețul pentru susținerea examenului IELTS este stabilit conform tarifelor internaționale, aproximativ 250 de euro.

Adresă: strada Alexei Şciusev 82
Contact: 022214220, 022999988, 069282453

#2. Alianța Franceză din Moldova

În cadrul acestui centru, veți putea susține examenul Cambridge pentru toate nivelurile: învățământul superior, afaceri, emigrare și pentru predare. Calendarul examenului pentru fiecare nivel îl puteți vedea aici. În cazul sesiunii CAE, următoarea probă este preconizată pe 3 februarie, iar următoarea sesiune FCE va avea loc în data de 2 martie. Pentru a vă înregistra pentru examen, trebuie să completați acest formular.

Prețul pentru susținerea examenului Cambridge FCE este de 3 000 de lei, iar pentru sesiunea CAE variază între 3 200 și 3 400 de lei. Lista prețurilor integrale o puteți consulta aici.

Adresă: strada Sfatul Țării 18
Contact: 022232007

#3. Linguata

În cadrul centrului Linguata puteți susține două examene de recunoaștere a competențelor de limbă engleză: Cambridge și IELTS.

În cazul examenului Cambridge este disponibilă versiunea FCE a testului. Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții centrului, examenul ar putea să se desfășoare în data de 24 februarie. Examenul IELTS ar putea fi organizat orientativ pe 27 sau 28 ianuarie.

Taxa pentru susținerea examenului Cambridge este de 3 700 de lei.
Prețul pentru susținerea examenului IELTS este stabilit conform tarifelor internaționale, aproximativ 250 de euro.

Adresă: strada Vlaicu Pârcălab 52
Contact: 068555662

#5. Heritage Language Academy

Instituția a lansat în primăvara anului trecut cursuri de pregătire pentru examenele Cambridge și posibilitatea de a susține examenele propriu-zise pentru toți cei interesați. Pentru a solicita înregistrarea, puteți completa acest formular.

Taxa de examinare pentru nivelurile B2 și C1 este de 3 500 de lei.

Adresă: bulevardul Dacia 45 A
Contacte: 062022210, 062022210

#6. Fundația pentru Dezvoltare din Moldova

Fundația pentru Dezvoltare din Republica Moldova este recunoscută pe plan național și internațional ca o organizație de referință cu programe și proiecte în sectorul educației formale și nonformale și care vizează diverse categorii de beneficiari. În cadrul acestei instituții puteți susține examenul TOEFL iBT.

Pentru a vă înregistra la examen, trebuie să accesați acest link și să selectați data și ora la care vă doriți să susțineți proba. Potrivit orarului indicat pe site-ul oficial al examenului, cel mai devreme, aveți posibilitate să susțineți examenul în data de 17 ianuarie.

Prețul pentru susținerea examenului TOEFL iBT este de 3 500 de lei.

Adresă: strada Aleksandr Pușkin 45 B, etajul 5, oficiul 505
Contact: 022210198

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente