Poliția de Frontieră are un nou șef. Ruslan Gălușcă a fost numit în funcție de Guvern

ruslan galusca
Foto: captură ecran/TVR

Ruslan Gălușcă a fost numit în funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a Ministerului Afacerilor Interne. Propunerea a venit în cadrul ședinței Guvernului din partea ministru de Interne, Adrian Efros.

Propun desemnarea domnului Ruslan Gălușcă în funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a MAI din data de 29 decembrie 2023. Ruslan Gălușcă activează în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră începând cu anul 2009. În această perioadă el a ocupat diferite funcții, inclusiv și de asigurare a securității frontierei de stat, combaterii migrației ilegale și combaterii criminalității. Domnul Gălușcă și-a făcut studiile în cadrul Institutului Militar al Forțelor Armate, Academia de Studii Economice din Moldova. De asemenea, a participat la instruiri atât în țară, cât și în străinătate.

A menționat Adrian Efros, ministrul Afacerilor Interne

Amintim că pe 8 noiembrie 2023, Guvernul a aprobat cererea de demisie a fostului șef al Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi.

În data de 18 septembrie, procurorii l-au anunțat pe Rosian Vasiloi că a fost recunoscut în calitate de bănuit cu privire la pretinsa comitere a infracțiunii de neglijență în serviciu, în contextul accidentului din 30 iunie 2023, de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Pe 30 iunie, un bărbat din Tadjikistan, fost angajat al poliției, a împușcat mortal două persoane la Aeroportul Chișinău.

În acest articol puteți citi cronologia evenimentelor din data de 30 iunie, iar aici puteți găsi mai multe detalii despre identitatea atacatorului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente