(video) Freelancing sau angajare? Ce să știi dacă vrei un job în social media

irina caliman

Sunt joburile în social media doar pentru tineri și cât de flexibil e, de fapt, un program flexibil? Cum te ajută filmele și cărțile să îți dezvolți creativitatea și câte funcții cuprinde rolul de manager social media? Despre acestea, dar și despre multe alte curiozități în legătură acest domeniu în vogă pe piața muncii din Moldova am încercat să aflăm cu ajutorul Irinei Caliman, consultantă în comunicare și cofondatoarea agenției Qubo Communications.

Manager social media, copywriter, designer, targetolog, strategist SEO – toate acestea sunt funcții separate cu responsabilități diferite, ne-a explicat invitata noastră, chiar dacă, de regulă, în special pe piața din Moldova, o singură persoană le face pe toate. Irina ne-a explicat în interviu diferența dintre ele și care e avantajul de a avea oameni diferiți în aceste poziții.

Am discutat și despre rolul pe care-l joacă vârsta atunci când vorbim despre joburi în social media. Contrar credinței că doar tinerii ar fi buni în acest domeniu, Irina spune că în cadrul unei echipe extinse există o colaborare între cei tineri și cei cu experiență în domenii conexe de expertiză, iar în acest mod produsele create tind să fie de o calitate mai înaltă.

Am avut curiozitatea să aflăm și care sunt avantajele freelancing-ului în acest domeniu și dacă e adevărat că flexibilitatea muncii e unul dintre ele sau dacă e un mit care ne prinde în capcana lucrului de oriunde, oricât și oricând.

Interviurile #diez despre piața muncii din Moldova apar în contextul proiectului „Rămân acasă, merg la…”, care are scopul de a oferi ghidare în carieră tinerilor din țară. Partenerul general al proiectului „Rămân acasă, merg la…” este Victoriabank. Partenerul media este delucru.md.

Acest material a fost realizat cu sprijinul Guvernului Elveției. Conținutul acestuia nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorului.

Taguri: #Merg la
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente