(video) Lista scurtmetrajelor și show-urilor televizate despre Moldova care pot fi găsite pe IMDB

Pierdut prin Moldova
Foto: YouTube/Ligia Ciornei/captură de ecran

În bara de căutare de pe IMDB am scris „Moldova” și am primit ca răspuns o listă din cinci scurtmetraje și tv show-uri care ar viza țara noastră. Platforma este o bază de date pe internet, cu informații despre filme, cineaști și jocuri video, cu pagini detaliate și structurate despre fiecare. Astfel, vă prezentăm mai jos descoperirile noastre.

Moldova are Talen

Este un show televizat de talente condus de interpretul Adrian Ursu și actorul Mircea Marco. Pe platformă găsești episoadele celor două sezoane din perioada 2013-2014.

Lost in Moldova (Pierdut în Moldova)

Este o serie de filmulețe în care se descrie viața unui profesor venit din străinătate ca să învețe limba engleză elevii dintr-o școală rurală din Moldova. Primul episod din Lost in Moldova a debutat în 2020.

Moldova in the Dark (Moldova în întuneric)

Este un documentar scurt despre povestea unui lider dintr-un ansamblu folclorist din Varancău. Satul este situat la granița dintre Ucraina și Transnistria și se confruntă cu criza energetică din Moldova de când Rusia a invadat partea ucraineană.

Pe IMDB vezi doar menționarea și descrierea scurtmetrajului, însă noi l-am găsit pe YouTube în întregime.

Vorbește Moldova

Pe IMDB găsești episoadele acestui show televizat din anii 2017-2018. Vorbește Moldova se consideră a fi cel mai urmărit show tv din țară și este condus de Natalia Cheptene. Acesta până în prezent este activ.

Undeva în Moldova


Este un scurtmetraj din 2019 care reflectă cum două culturi diferite, dar de aceeași dimensiune, se întâlnesc și se confruntă undeva în Moldova. Țara noastră devine un „Orient Sălbatic” pentru un polițist de frontieră englez care a venit să colaboreze cu Poliția de Frontieră Română.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente