(foto) 6 000 de piese selecționate din varii domenii. Faceți cunoștință cu Muzeul de Istorie și Etnografie din Sadaclia

Foto: #diez

Astăzi completăm lista articolelor despre muzeele din Republica Moldova. Astfel, în cele ce urmează, vă vom relata câteva informații interesante despre Muzeul de Istorie și Etnografie din satul Sadaclia, raionul Basarabeasca.

Muzeul a fost înființat în anul 2012 la inițiativa localnicei Nina Suman, care este și directoarea instituției, și se află în incinta Casei de Cultură din localitate. Acesta cuprinde 6 000 de piese selecționate din diferite domenii: etnografie, pictură, sculptură, numismatică etc.

Potrivit directoarei instituției, expozițiile permanente reflectă etapele istorice de evoluție a satului Sadaclia, dar și a culturii materiale și spirituale a moldovenilor.

„Muzeul are destinația de a păstra, ocroti și valorifica patrimoniul de valoare culturală și artistică a ținutului, dar și de a educa dragostea față de baștină, obiceiuri și tradiții strămoșești”, a declarat Nina Suman pentru #diez.

Galerie foto

Muzeul activează de luni până vineri, de la ora 8.0 până la 17.00, cu pauză de masă în intervalul orar 12.00-13.00. În zilele de sâmbătă și duminică, instituția nu activează, iar joi este zi de colectare a exponatelor.

Accesul este gratuit pentru toți vizitatorii.

Adresa: satul Sadaclia, raionul Basarabeasca
Dacă parcurgeți distanța cu mașina personală, din centrul capitalei până la destinație sunt aproximativ 77 de kilometri, ceea ce presupune circa o oră și 10 minute de condus.


În Moldova există zeci de muzee inedite, fiecare cu un istoric deosebit și cu exponate valoroase. Datorită acestora, trecutul devine și mai ușor de explorat, de înțeles și de îndrăgit. Însă partea negativă a lucrurilor o constituie faptul că noi nu cunoaștem nimic despre ele, nici măcar câte sunt, unde se află și ce prezintă. Astfel, echipa #diez și-a propus să le descopere, rând pe rând, pe toate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente