Maia Sandu a declarat că va candida pentru încă un mandat în funcția de președintă a Republicii Moldova

Maia Sandu
Foto: Facebook/Maia Sandu

Într-un interviu pentru agenția de știri americană Bloomberg, șefa statului, Maia Sandu, a confirmat că va candida pentru încă un mandat în funcția de președentă a țării. La fel, dânsa și-a exprimat ferma convingere că Republica Moldova va adera la Uniunea Europeană (UE) până în anul 2030.

În cadrul interviului, Maia Sandu a relatat despre parcursul european al Moldovei și despre pericolul care poate surveni din partea Federației Ruse. Potrivit dânsei, Moscova încearcă să destabilizeze țara, însă Moldova ar putea fi primită în UE în următorii șapte ani, în pofida prezenței trupelor ruse din regiunea transnistreană.

„Secretul soluționării conflictului separatist din Moldova este continuarea reformelor economice și lupta împotriva corupției. Acest lucru va pune o națiune de 2,6 milioane de oameni – una dintre cele mai sărace din Europa – pe un drum clar de aderare la UE și va arăta oamenilor din Transnistria că legăturile cu blocul comunitar, mai degrabă decât cu Rusia, o să le beneficieze viața. Cu cât creștem mai repede nivelul de trai în țară, cu atât mai repede vom avea șansa la o reunificare”, a declarat Maia Sandu pentru Bloomberg.

La fel, Maia Sandu a confirmat în articol intenția sa clară de a candida pentru un nou mandat de președintă a Republicii Moldova „pentru a menține sentimentul proeuropean”.


Amintim că în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin al prezidențialelor din Republica Moldova, desfășurate în data de 15 noiembrie 2020, Maia Sandu a câștigat alegerile acumulând 57,52 % din voturi după procesarea a 99,63 % dintre procesele-verbale. Astfel a devenit prima femeie președintă din Republica Moldova.

Următoarele alegeri prezidențiale in Republica Moldova ar urma să se desfășoare în anul 2024.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente