Au mai rămas doar câteva zile. Absolvenții de gimnaziu și liceu intră în examene

absolvire

Au rămas șase și respectiv trei zile până când absolvenții claselor a IX-a vor intra în febra examenelor de absolvire, iar liceenii în cea a examenelor de bacalaureat. Pentru absolvenții ciclului gimnazial, sesiunea 2023 se va desfășura în perioada 5-15 iunie, iar sesiunea de bacalaureat va avea loc între 2 și 20 iunie.

Absolvenții clasei a IX-a vor susține în acest an trei examene. Pentru alolingvi se adăugă și cel de-al patrulea examen, la limba și literatura română, care va avea loc pe 5 iunie (luni). Primul examen pentru toți absolvenții ciclului gimnazial va fi la matematică, pe 8 iunie (joi). Urmează examenele la limba de instruire – 12 iunie (luni) și istoria românilor şi universală – 15 iunie (joi). Toate probele de evaluare vor fi organizate în scris.

În cadrul sesiunii de bacalaureat, pe 2 iunie (vineri) absolvenții alolingvi vor susține examenul la limba și literatura română. Pe 6 iunie (marți) va fi susținut examenul la limba de instruire, iar pe 9 iunie (vineri) – la limba străină. Pe 13 iunie (marți) absolvenții profilului real vor susține examenul la matematică, cei de la profilul umanist – la istoria românilor și universală. Cei de la arte și sport vor susține proba de profil. Pe 17 iunie (vineri) urmează proba la solicitare. Ultimul examen este pe 20 iunie (marți), la limba și literatura ucraineană, bulgară sau găgăuză.

Toate examenele vor începe la la ora 9.0.


Aici găsiți orarul probelor de bacalaureat din anul 2022/2023, iar aici vezi când se controlează testele, când se depun cererile pentru contestații și când se eliberează diplomele.

#diez a realizat o serie de materiale în care vă oferim modele de rezolvare a exercițiilor care se regăsesc în examen pentru a reuși să evitați cele mai comune greșeli și pentru a acumula punctajul maxim:
# exemple de rezolvare a itemilor la examenul la istoria românilor și universală pentru a acumula punctaj maxim;
# ce ar trebui să cunoști despre examenul la chimie;
# exemple de rezolvare a itemilor la examenul la matematică pentru a acumula punctaj maxim;
#  exemple de rezolvare a itemilor la examenul la limba și literatura română pentru a acumula punctaj maxim;
# sfaturi din partea unei profesoare de limba franceză pentru susținerea cu succes a examenului de bacalaureat;

Echipa #diez este alături de absolvenții liceelor în fiecare an și aduce informații utile despre examenele de bac. Dacă te numeri și tu printre tinerii care are de susținut în acest an bacalaureatul, îți sugerăm să urmărești acest tag special de pe #diez pentru a fi la curent cu toate noutățile despre examen.

Taguri: #BAC 2023
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente