Revenim cu o nouă ediție a proiectului de orientare în carieră „Rămân acasă merg la…”. Alege profesia viitorului tău împreună cu noi

Copy of Rămân acasă, merg la…

Anual, mii de tineri din întreaga țară își decid viitorul prin alegerea unei universități la care să-și facă studiile. Deși o parte dintre absolvenți sunt deja hotărâți cu ce profesie vor să-și lege destinul, sunt încă mulți tineri care ezită și încearcă să balanseze argumentele pro și contra pentru diferite specialități. În acest context, #diez revine cu proiectul de orientare în carieră „Rămân acasă, merg la…”. Împreună cu invitații noștri vom încerca să vă ajutăm să înțelegeți cât mai bine cum se studiază anumite profesii în Moldova și ce puteți face cu studiile acumulate după ce obțineți diploma de la facultate.

În fiecare zi de joi, începând cu ora 17.00, veți putea urmări câte o ediție dedicată unui anumit domeniu de studiu. În total, am pregătit pentru voi 10 evenimente care vor fi transmise live. Pentru fiecare ediție aleasă vom avea trei invitați: un student, un profesor și un specialist. Împreună cu ei vom răspunde la cele mai solicitate întrebări de către absolvenți despre diferite profesii.

Prima ediție este dedicată unuia dintre cele mai populare domenii de studiu din Moldova – medicina. O veți putea urmări pe 11 mai pe pagina noastră de Facebook, dar și pe paginile partenerilor noștri. Totodată, veți avea posibilitatea să adresați și întrebări în timpul live-urilor.

Pe lângă medicină, în acest an vom mai aborda și următoarele domenii: economie, IT, militărie, oenologie, urbanism, pedagogie, game design, psihologie, film. În plus, în cadrul acestui proiect, am pregătit o serie de interviuri cu specialiști ale căror profesii nu sunt foarte răspândite în Moldova, dar care sunt extrem de interesante.

Vă invităm să fiți alături de noi în următoarele 10 săptămâni și să găsiți răspuns la toate întrebările pe care le aveți despre orientarea în carieră.

Mai mult, în acest an proiectul nostru vine și cu alte formate pe lângă seria de live-uri. Pe parcursul următoarelor luni, vom intervieva tineri specialiști în domenii nișate și interesante din Moldova, dar și vom discuta cu profesioniști din domeniul HR despre provocările pieții muncii locale.

Partenerul general al proiectului este Victoriabank. Partenerii media sunt delucru.md, Rlive și ziuadeazi.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente