Ilan Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda Bancară”

Ilan-sor-a-fost-anuntat-in-cautare-internationala-59961-1564466540
Foto: Agora.md

Decizia privind condamnarea oligarhului fugar, Ilan Șor, a fost luată de către Curtea de Apel Chișinău. Totodată, bunurile pe care a fost aplicat sechestru acum vor fi confiscate în favoarea statului, mai exact cinci miliarde de lei. Anunțul a fost făcut de președinta Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate.

„În sfârșit, un caz în care justiția a triumfat și în țara noastră! Șor, condamnat definitiv de Curtea de Apel la 15 ani de închisoare! Oriunde ar servi el detenția, în Israel sau Moldova, bunurile pe care a fost aplicat sechestru acum vor fi confiscate în favoarea statului. Și asta doar pe dosarul pe care s-a dat decizia azi, mai urmează și altele”, a scris Stamate, pe Facebook.


Amintim că Ilan Şor figurează într-un dosar penal privind frauda bancară şi a fost condamnat în prima instanţă la şapte ani şi şase luni de închisoare.

La data de 15 ianuarie 2018, dosarul lui Șor a ajuns pe masa instanței de apel Chișinău. În februarie 2018, a fost luată decizia ca dosarul lui Șor să fie strămutat de la Curtea de Apel din capitală la cea Cahul, după ce doi judecători de la Curtea de Apel au depus cereri de autorecuzare, după ce și magistrații Xenofon Ulianovschi și Silvia Vrabii au refuzat să examineze dosarul.

În iulie 2019, Șor a fost dat în căutare internaţională, după ce Procuratura Anticorupţie a declarat că acesta a părăsit ilegal teritoriul ţării.

În anul 2022, SUA și Marea Britanie au impus sancțiuni împotriva lui Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente