(foto) Cele 62 de discipline sportive de la Jocurile Olimpice din 2024 au fost transformate în pictograme creative

paris
Foto: eurosport.ro

Tic-tac, tic-tac, tic-tac… fiecare zi ne apropie un pic mai mult de startul mult așteptatei ediții din 2024 a Jocurilor Olimpice, care va avea loc la Paris, Franța. Pe măsură ce diversele proiecte în curs de desfășurare se finalizează în perioada premergătoare Zilei Z, echipele de creație ale evenimentului au dezvăluit recent cum vor arăta pictogramele pentru fiecare eveniment olimpic și paralimpic.

Comitetul însărcinat cu organizarea competiției nu a ezitat să ofere o nouă înfățișare concursului care există de mai bine de un secol. Astfel, în colaborare cu federațiile internaționale, acesta a prezentat 62 de ilustrații creative și dinamice sub forma unor steme. Fiecare pictogramă se bazează pe o axă de simetrie și reprezintă unul sau mai multe elemente caracteristice fiecărui sport.

Menționăm că anterior, comitetul Jocurilor Olimpice a anunțat doar culorile specifice ediției din 2024: roz, bleu, violet și auriu.

Potrivit unui portal de știri creative francez, în spatele acestei evoluții semnificative se ascunde dorința organizatorilor de a ilustra nu doar pur și simplu un sport, ci de a evidenția legătura dintre sportivi și disciplina pe care o practică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente