(foto) Participanții proiectului On The Map au vizitat locuri impresionante din Chișinău

on the map
Foto: On The Map

În cadrul proiectului On The Map, peste 50 de participanți au vizitat cinci regiuni ale țării, descoperind peste 20 de destinații interesante în fiecare dintre aceste regiuni. Mai jos veți afla ce locuri impresionante din Chișinău a vizitat echipa „DaDiȘiNu” din cadrul proiectului „On The Map”.

Fabuloasa excursie a echipei a început nu chiar la Chișinău. A început la Cricova, mai precis, la Casa Vinicolă „Luca”. O vinărie mică care exportă vinurile sale la scară mare, în peste 12 țări din întreaga lume. Aici, tinerii plini de energie și dorință de a explora au descoperit o superbă destinație turistică, ascunsă la vedere!

Fondatorul vinăriei, un om absolut minunat, a oferit echipei un tur personalizat nu doar în sălile extrem de frumoase ale vinotecii, ci și în beciul absolut magnific al acesteia, ce nu semăna cu nimic din ce călătorii noștri au văzut până acum. Masterclass de deschidere a sticlei de vin cu sabia, degustări a celor mai vândute vinuri ale companiei și posibilitatea de a încerca în exclusivitate noul spațiu dedicat serilor speciale – de toate acestea au beneficiat membrii echipei „DaDiȘiNu”. Sticlele de vin se numesc „Carpe Diem”, vorbesc de la sine, îi îndeamnă pe oamenii tuturor țărilor să trăiască, să savureze clipa, cu un pahar de vin bun în mână.

Pe calea căutării frumosului – spre Chișinău, echipa „DaDiȘiNu” a ajuns la Muzeul de Frumusețe al „Viorica Cosmetic”. Aici, echipa a avut posibilitatea să cunoască istoria fabricii prin prisma evoluției produselor și aparatelor. Tinerii participanți au creat propriile lor biluțe pentru baie și scrub pentru corp! Tot aici, poți crea propria mostră irepetabilă de parfum. Fun Fact: știați că fabrica „Viorica Cosmetic” a fost creată după prototipul fabricii lui Christian Dior?

Berăria Litra, următoarea destinație pe harta călătorilor noștri, a fost un loc extrem de plăcut și interesant. Întâmpinați de gazdă, însuși fondatorul berăriei, aceștia au simțit căldura și binevoirea lui. Tot el le-a povestit despre unicitatea acestei întreprinderi, ea fiind singura berărie din Republica Moldova și România cu o metodă de fabricare artizanală, ce păstrează cu demnitate vechea rețetă ce vine din pământurile vechii Bucovine.

Apoi, tinerii au vizitat un alt muzeu, nu mai puțin deosebit ca precedentul – Muzeul de Istorie a orașului Chișinău, cunoscut și sub numele Turnul de apă. La fiecare etaj, ei au aflat lucruri foarte interesante despre istoria pe care se părea că o știu toți. Privelștiea care se deschide de la ultimul etaj este combinația perfectă dintre istorie și artă.

Ultima locație a echipei „DaDiȘiNu” a fost Galeria Alexander. Localizată chiar în centrul orașului, aceasta își are ușile deschise pentru orice doritor de a intra în lumea fanteziei artiștilor. O colecție întreagă de sculpturi și picturi ale artiștilor din Chișinău stă ascunsă între pereții acestei galerii, majoritatea aparținând însăși proprietarei acesteia, care ne-a și întâlnit.

Vezi care au fost și alte obiective turistice descoperite de participanții proiectului „On the Map” în alte articole publicate pe diez.md. În urma vizitelor, participanții au ales unele destinații pentru care timp de cinci săptămâni, cu un pic de ghidare, pregătesc strategii de marketing, pentru promovarea lor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente