(foto) Balul cu sânge. Impresiile unei tinere din Moldova care s-a filmat în serialul „Wednesday” de pe Netflix

ipiccy_image (25)
Foto: Alina Melnic/arhivă personală

Alina Melnic este o tânără din Moldova care studiază în anul III la Universitatea Româno-Americană din București, la Facultatea de Drept. În timpul liber, aceasta muncește ca hostess pentru evenimente sau merge la filmări pentru a fi mai independentă de părinți.

Alina a participat la filmările vestitului serial „Wednesday” de pe Netflix. Aceasta poate fi văzută în cadrele din mai multe scene ale producției, fiind în roluri secundare, inclusiv și în episodul de la balul cu sânge, unde actrița Jenna Ortega și-a interpretat vestitul dans.

Mai jos, citiți interviul realizat de #diez cu Alina Melnic și aflați cum a fost pentru tânără să facă parte din această producție vestită la nivel mondial.

„Castingul a fost bazat pe fotografii, după care ne-au chemat la ei pe platou ca să ne vadă și costumați. Eu m-am înscris pentru dublura directoarei, rol la care au pretins și alte trei fete. Ne-au spus să ne costumăm în ținută ca să vadă dacă suntem ok. Din păcate, au ales o altă fată pentru dublarea acestui personaj, dar, din fericire, m-au plăcut și m-au chemat la filmarea scenei de la balul cu sânge, după care m-au chemat să particip și la alte scene.”

Pentru Alina, experiența de la filmări a fost foarte frumoasă, chiar dacă pe alocuri au fost niște scene foarte complicate la care a trebuit să stea în frig și/sau în ploaie. „Au avut grijă să primim încălzitoare pentru mâini, spate și picioare. Au fost organizați chiar dacă erau momente de haos și dacă erau anumite probleme pe platou. Ei [echipa de producție] încercau să amelioreze rapid problema”, a povestit tânăra.

Pe platoul de filmări au fost multe scene la care Alina a luat parte, dar după montaj s-au păstrat doar cele mai spectaculoase. „Am luat parte la scena cu sânge, la scenele din cămin, la celea din curtea școlii și la cea din pădure.”

Filmarea episodului de la balul cu ploaia de sânge a durat trei zile. „A fost cea mai grea scenă la care am luat parte. A fost foarte frig în sala în care am filmat, iar sângele era rece. Chiar dacă era sânge fals, avea un miros de sânge real, care nu-ți provocă neapărat emoții plăcute. Vestitul dans a fost filmat de foarte multe ori și s-au tras foarte multe cadre. După fiecare cadru, dacă nu aveau nevoie de figurație*, ne retrăgeam într-un colț unde primeam pături termice.”

O filmare dura minimum 12 ore, iar cel mai mult Alina a stat pe platou 18 ore. „Scena cu balul am filmat-o ore întregi, timp în care am stat în ploaia de sânge. După terminarea filmărilor, făceam duș acolo. Stăteam toți câte jumătate de oră sub apă ca să ne încălzim fiind încă și iarnă la momentul filmărilor acestei scene. Fetele care aveau părul blond au rămas cu părul roz după spălare. Toți aveam unghiile și pielea în această nuanță. A durat două săptămâni până am scăpat cu toții de acest colorant. Ca să scăpăm mai ușor de el, după filmări ne dădeau cu spumă de ras pe față ca să se mai ia din culoarea roz”, a mărturisit dânsa.

Sursă: Alina Melnic/arhivă personală

La fel, în timpul filmării scenei de la balul cu sânge a plouat atât de mult, că pe jos era doar apă cu colorant. „În cadrele în care alergăm, cu toții alunecăm neintenționat, și acest fapt a dat bine pe cameră. Și da, sângele curgea de sus prin niște țevi antiincendiu.”

Tânăra povestește că membrii figurației* ajungeau pe platoul de filmare între orele patru și cinci dimineața, se îmbrăcau, iar apoi mergeau cu toții la machiat și coafat, totul durând chiar și până la patru ore. După ce era gata toată figurația, membrii acesteia mergeau pe platoul de filmări.

„Cu toții aveam câte un rol. Eu aveam rolul de sirenă, dar erau și gorgone, vârcolaci, vampiri și oameni obișnuiți. Pe parcursul filmărilor, noi trebuia să rămânem cu același rol. Mi-am făcut mulți prieteni acolo. Stând ore întregi împreună, am apucat să ne cunoaștem mai bine. Am suferit cu toții și ne-am și distrat. Acum, când ne vedem, râdem și ne amintim de acele momente, căci mai și plângeam împreună.”

Momentul cel mai greu pentru Alina a fost când trebuia să poarte lentile, asta din motiv că, în timpul filmărilor, se utiliza fum pentru un efect mai sumbru. „Era praf, ochii se uscau rapid și aveam nevoie mai mereu de picături, eu nefiind obișnuită cu lentilele. Astfel, mi-a fost și mai greu să le suport.”

Tânăra a menționat că a reușit puțin să stea de vorbă cu actrița principală Jenna Ortega, care în percepția Alinei este o fire foarte prietenoasă și comunicabilă 🥰

La acel moment, Alina își făcea studiile, însă avea un avantaj – acestea erau online, ceea ce a ajutat-o mult în timpul filmărilor. „Pe set, când reușeam, îmi puneam căștile în urechi și ascultam cursurile. La fel, când ajungeam acasă, ascultam cursul înregistrat, dar se întâmpla foarte rar acest fapt din considerentul că echipa de producție avea grijă să ne cheme și în weekend. În general, totul a fost o experiență memorabilă, la care aș mai dori să iau parte.”


* Figurație – ansamblul figuranților într-o reprezentație, într-un film etc. A face figurație = a avea rol de figurant.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente